Sport

Campion mondial la karate, învins de… birocraţie

11 x 1 karatistul Cosmin Oprescu locuiste impreuna cu mama, fratele si viitoarea cumnata intr-un apartament de 3 camere (1)

Ciprian Marinuţ

Cosmin Oprescu a fost declarat necâştigător în cursa pentru o locuinţă în blocul ANL din Călan, în ciuda multiplelor titluri de campion mondial şi european la tae-kwon-do şi a titlului de „cetăţean de onoare” al oraşului său.

Performanţa şi onoarea nu ţin de cald
Apt să învingă orice adversar în ringul de tae-kwon-do, acolo unde lupta e dreaptă şi cu reguli clare, campionul mondial Cosmin Oprescu a fost pus la podea de întortocheatul sistem birocratic din România. Devenit un adevărat simbol al oraşului Călan, graţie performanţelor de top din sport şi recunoscut ca atare prin titlul de „cetăţean de onoare“, ce i-a fost conferit de autorităţile locale în anul 2007, tânărul de 24 de ani a fost declarat necâştigător, ieri, în cursa pentru o locuinţă în blocul ANL. Campionul se consideră nedreptăţit. „Îmi vine să dau foc  primăriei. Mi s-a spus că nu se poate face nici un fel de derogare de la criteriile de acordare a locuinţelor pentru cetăţenii de onoare”, a spus Cosmin Oprescu.

Are o situaţie grea
Campionul a solicitat o locuinţă, însă punctajul său a fost afectat de lipsa unor acte. „Am o situaţie grea, pentru că locuiesc într-un apartament cu trei camere, împreună cu mama, cu fratele meu şi viitoarea cumnată, care e însărcinată. La analiza cererii mele, am obţinut 36 de puncte, iar cei cu 38 de puncte au primit locuinţă. Din păcate, în cazul punctajului meu nu s-a luat în calcul că la noi locuieşte şi viitoarea soţie a fratelui meu, întrucât ei vor avea nunta abia în septembrie şi nici faptul că ea e însărcinată”, a spus Cosmin Oprescu.

Legea e clară
Adrian Iovănesc, primarul oraşului Călan, a spus că performanţele sportive şi titlul de „cetăţean de onoare“ al oraşului Călan n-au avut nici un fel de valoare în faţa criteriilor impuse de ANL şi că se simte neputincios, pentru că nu l-a putut ajuta pe campionul mondial.  „Investiţia aparţine ANL-ului şi nu Primăriei Călan, iar apartamentele au fost împărţite de o comisie formată din consilieri locali şi angajaţi ai primăriei de la fondul locativ. Au fost 178 de cereri şi doar 60 de locuinţe, iar acordarea punctajelor s-a făcut conform criteriilor de la ANL. Oprescu nu e singurul care a rămas fără casă. Avem un caz în care trei familii locuiesc într-un apartament de două camere şi n-au primit locuinţă. Mă simt neputincios, dar nu am ce face în acest caz”, a spus primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura