Campanie mondială împotriva trucării meciurilor de fotbal

10 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) şi Biroul ONU împotriva Drogurilor şi Crimi­na­lităţii (UNODC) au lansat o campanie menită să-i încurajeze pe reprezentanţii acestui sport “să vorbească împotriva trucării de meciuri”.
Campania “îşi propune să-i sensibilizeze pe jucători, antrenori şi oficiali în legătură cu platformele confidenţiale disponibile pentru a anunţa că au fost abordaţi de persoane sus­pectate de trucarea de meciuri şi să-i încurajeze să vorbească pe toţi cei din lumea fot­balului care este posibil să fi fost abor­daţi”, a precizat FIFA după ce mai mulţi jucă­tori şi oficiali, printre care fosta arbitră ger­mană Bibiana Steinhaus, şi-au exprimat susţinerea pentru această campanie.
Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a salutat colaborarea între cele două instituţii: “Această nouă campanie comună a FIFA şi UNODC, la câteva săptămâni după semnarea memorandumului de înţelegere, este un mesaj puternic despre angajamentul şi hotărârea noastră absolută de a elimina trucarea meciurilor şi corupţia din fotbal”.
“În această perioadă fără precedent mar­cată de pandemia de Covid-19 este esenţial să colaborăm cu parteneri ca UNODC pentru a garanta că jucătorii, antrenorii şi oficialii au încrederea necesară pentru a vorbi despre trucarea de meciuri şi despre orice altă problemă de integritate”, a adăugat Gianni Infantino.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dublu eşec pentru naţionala de futsal în Maroc

Naţionala de fotbal în sală a României a pierdut şi al doilea meci de verificare jucat în Maroc, la Rabat,...

Breakdance-ul va fi probă olimpică la JO de la Paris

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a aprobat introducerea breakdance-ului în calendarul Jocurilor Olimpice de Vară din 2024 de la Paris, a...

Juniorii s-au clasat pe locul patru pe echipe, la CE de gimnastică

Ediţia din acest an a Campionatului Euro­pean de Gimnastică Artistică, masculin şi feminin, care se desfăşoară acum la Mercin, Turcia...

Închide