Campanie de luptã împotriva cancerului la sân organizatã de OFL Hunedoara

Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) Hunedoara a marcat vineri, 16 octombrie, la Deva, încă un eveniment prin care să arate grija pe care o poartă faţă de sănătatea hunedorenilor. De această dată, tema întrunirii a fost lupta împotriva cancerului la sân şi importanţa pe care o au analizele medicale pentru prevenţia acestei boli.
Tichete gratuite pentru ecografii
05 ofl„Evenimentul organizat la Deva face parte din Campania „Sănătatea ta contează”, luna octombrie fiind dedicată luptei împotriva cancerului la sân, acţiune care a demarat în 1 octombrie în municipiul Hunedoara. Atunci când la ora 19.00, alături de reprezentanţi din alte 27 de localităţi din ţară, la iniţiativa OFL Hunedoara, a fost iluminată în culoarea roz faţada Casei de Cultură din municipiu. Culoarea roz este simbolică pentru lupta împotriva cancerului la sân, este culoarea speranţei şi a victoriei împotriva bolii. La Deva, doamnele liberale vor distribui tichete de control ecografic gratuite puse la dispoziţie de sponsorul evenimentului, H Medical Clinic, din municipiul Hunedoara. În cadrul campaniei vor fi distribuite în total 500 de astfel de tichete gratuite”, a afirmat deputatul Carmen Eleonora Hărău.
Principala cauză a decesului la femei
„Obiectivul proiectului este de a creşte gradul de conştientizare în rândul femeilor privind prevenţia cancerului la sân. Această maladie este principala cauză a decesului în rândul femeilor din România. Aproximativ 6.000 de persoane se îmbolnăvesc anual de cancer la sân, iar jumătate dintre ele pierd bătălia cu boala, cauza principală fiind diagnosticarea tardivă a cancerului. De aceea, este important să mergem periodic la un control medical, pentru că dacă boala este diagnosticată la început, se vindecă în proporţie de 94 la sută”, a explicat Iulia Raicu, copreşedintele OFL Deva. Aceasta a  adăugat că în Deva vor fi distribuite 30 de tichete gratuite, extrase în urma unei tombole, pe baza cărora câştigătoarele vor beneficia de o ecografie mamară gratuită la H Medical Clinic, din municipiul Hunedoara.
Au luptat şi au învins!
O susţinătoare a „Campaniei de luptă împotriva cancerului la sân” este vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Vetuţa Stănescu.  Aceasta ne-a mărturisit despre modul în care două prietene de-ale ei au luptat pentru a învinge boala şi au reuşit. „Am avut o prietenă. Era medic. Avea peste 60 de ani atunci când am cunoscut-o. Muncise mult, ajunsese la pensie, avea, material, o situaţie excelentă. Într-o zi, la un control de rutină, a descoperit că are cancer la sân. Boala era în fază incipientă. Şi-a dorit mult să trăiască şi a luptat. Voia să vadă Parisul – era visul ei de-o viaţă! A fost operată. A mai trăit 15 ani şi a văzut Parisul. Am o prietenă. Femeie tânără. Are doi băieţi, ambii erau studenţi la Medicină. «Parisul» ei era să îşi vadă băieţii cu studiile finalizate. E genul de femeie care are grijă de sănătatea ei. A fost la control, după ce a simţit că nu e în regulă, că i-a apărut un nodul la un sân. Da, a fost cancer! A fost operată. Acum cinci ani a fost la ceremonia de absolvire a facultăţii la băiatul cel mare, anul trecut – la cel mic. A văzut «Parisul» ei. Fiecare dintre noi are „Parisul” ei. De aceea, vă rog şi vă sfătuiesc, dacă îmi permiteţi acest lucru, mergeţi la medic, faceţi-vă analizele, doamnelor! E mai uşor să previi decât să tratezi”, a spus Vetuţa Stănescu, vicepreşedinte al CJ Hunedoara. (N. Bumbac)

One thought on “Campanie de luptã împotriva cancerului la sân organizatã de OFL Hunedoara

  • 19 octombrie 2015 la 18:31
    Permalink

    Cancerul la sân este liberal? Este social-democrat ? Este ecologist? Nu cred că acţiunile de acest gen sunt de competenţa partidelor. E doar o găselniţă electorală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.