Comunitate

Cămin nou pentru persoane vârstnice la Hunedoara

De anul viitor, în municipiul Hunedoara va funcţiona un nou centru pentru persoanele vârstnice, după ce administraţia locală a încheiat cu succes un proiect finanţat din fonduri europene. centru batrani
„Centrul social multifuncţional a fost înfiinţat în incinta fostei unităţi militare de la Hăşdat, clădirile respective fiind reabilitate. Avem de îndeplinit mai mulţi paşi procedurali până când va putea fi deschis pentru beneficiari, cel târziu în primele luni ale anului viitor. Mai exact, aşteptăm avizul de la ANFP pentru posturile înfiinţate şi pentru organigramă. După care vom căuta pentru angajare asistenţi sociali, personal medical etc., în total fiind create peste 30 de locuri de muncă. De serviciile centrului vor beneficia persoanele vârstnice care, în urma unei anchete, vor îndeplini condiţiile prevăzute în Legea protecţiei sociale. Sunt 50 de locuri pentru persoane care vor sta în regim permanent şi 130 de locuri pentru cei care vor beneficia de serviciile centrului pe timpul zilei”, a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.
Potrivit datelor furnizate de Primăria Hunedoara, valoarea totală a proiectului este de 3.608.107 de lei, din care 2.870.521 de lei finanţare europeană nerambursabilă, restul banilor fiind din contribuţia beneficiarului. Investiţia s-a derulat pe o perioadă de 35 de luni, începând cu 29 ianuarie 2013. În clădirile reabilitate prin acest proiect au fost înfiinţate o bucătărie, o sală de mese, săli pentru activităţi recreative, dormitoare, băi etc., totul într-o atmosferă prietenoasă şi modernă. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura