Camelia Ardelean, dublă lansare de carte

04-lansare-carte-ardeleanMagdalena Şerban

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a organizat, vineri, în incinta Deva Mall, o întâlnire cu scriitoarea Camelia Ardelean, care a invitat publicul la o dublă lansare de carte: volumul de poezii intitulat „Suflete de ceară” şi volumul de proză scurtă „Destine”.
„Volumul «Suflete de ceară» conţine 100 de poeme în vers clasic, cu puternice accente lirice. Prefaţa este semnată de profesoara şi scriitoarea Maria Toma-Damşa, iar postfaţa de poetul Daniel Marian. Volumul confirmă faptul că autoarea este perfect stăpână pe mijloacele poetice, ştiind să transmită cu ajutorul lor, trăiri adevărate, care merg direct la inima cititorului. Nu mai puţin talentată şi dăruită literaturii, se dovedeşte a fi şi prozatoarea Camelia Ardelean. Volumul «Destine» ne aduce în faţa ochilor crâmpeie din destinele unor femei din România anilor noştri şi nu numai. Autoarea descrie cu spiritul de observaţie al unui fin psiholog, momente cruciale din existenţa personajelor feminine Iris, Eliza, Ioana, Nadine, Delia şi Călina. Lectura este plăcută, palpitantă, aşa încât recomand cartea tuturor amatorilor de literatură bună. Volumul cuprinde proze premiate la concursurile literare: «Alb Hoinar», Vrancea, februarie 2016; «Labirinturi autumnale», Vrancea, noiembrie 2015 şi «Premiile Ars Poetica 2015», secţiunea «Proză scurtă», Călăraşi, 2015. O felicit şi îi doresc succes pe mai departe, aşteptând-o cu noi creaţii”, a spus Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene.
Acesta a mai anunţat că instituţia pe care o conduce continuă seria lansărilor de carte cu volumele de versuri semnate Dumitru Tâlvescu: Evadarea din mecanic, apărut la Editura Singur din Târgovişte, şi volumul bilingv, în română şi engleză, Poeme/ Poems, apărut la Editura Limes din Cluj. Lansarea va avea loc în ziua de 29 septembrie, începând cu ora 17, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare