Sport

Calificare perfectă

Ciprian Marinuţ

Echipa de popice a României, cu „creier şi sânge” de la Inter Petrila, a obţinut a treia victorie consecutivă la Campionatul Mondial de la Sarajevo, 6-2 cu Franţa, şi s-a calificat cu punctaj maxim în etapa grupelor semifinale.
 

Au jumulit „cocoşul galic”
Tricolorii, antrenaţi de hunedoreanul Marcel Dobrică (foto) şi cu Manea Mănel de la Inter Petrila între titulari, au reuşit un parcurs perfect în grupa C a Campionatului Mondial de la Sarajevo.   După victoriile cu Estonia şi Austria, popicarii români au învins şi Franţa, cu 6-2 la puncte de meci, 15-9 la manşe câştigate şi 3.612-3.427 la popice doborâte, şi sunt lideri ai grupei cu maximum de puncte. Reprezentantul echipei Inter Petrila, Manea Mănel, a avut o contribuţie importantă la victoria contra „cocoşilor galici”. Sportivul din Valea Jiului a câştigat trei manşe şi a obţinut un punct de meci, impunându-se în duelul cu Georges Ungureanu (jucător francez de origine română) cu 598 popice doborâte, la 596 popice doborâte. Clasamentul final al Grupei C se prezintă astfel: 1. România-6 puncte; 2. Austria-4 puncte; 3. Franţa-2 puncte; 4. Estonia-0 puncte.

La „trântă” cu campionii lumii
Primele două clasate din cele patru grupe au obţinut calificarea în etapa grupelor semifinale. România şi Austria, primele din Grupa C, vor alcătui o grupă semifinală cu Serbia (campioana lumii) şi Slovenia, echipele calificate din grupa D. Rezultatele din grupe, dintre cele două echipe calificate, rămân valabile. Astfel, în grupa tricolorilor s-a intrat cu rezultatele: România-Austria 6-2 şi Serbia-Slovenia 7-1. România a jucat, aseară, cu Slovenia, şi azi va întâlni Serbia, cea mai bună echipă a lumii. Primele două clasate din grupa semifinală vor juca, mâine, în semifinale, în cruciş, cu echipele de pe poziţiile similare din cealaltă grupă semifinală. Tot mâine, dar după-amiază, se va disputa şi marea finală a Campionatului Mondial de popice din Bosnia-Herţegovina, cea pentru locurile 1-2. Învinsele din semifinale se clasează ambele pe locul trei şi cuceresc medaliile de bronz, fără a mai disputa finala mică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.