Câinii Kangal ai ciobanului din Uroi, furați de la Adăpostul din Sântuhalm

Animalele periculoase de la stâna din Uroi au vrut să atace o femeie care se afla în maşina ei

Sorina Popa
Întâmplâri de râsul curcilor în ancheta privind atacurile câinilor Kangal de la stâna din Uroi, oraşul Simeria. Nu a fost suficient că animalele periculoase au ucis o ciută gestantă zilele trecute.

A sunat că nu poate ieşi din maşină din cauza câinilor
În urmă cu trei zile, o femeie din Uroi a sunat la Poliţia Locală Simeria, cerând ajutor, deoarece nu poate ieşi din maşina sa, pentru că mai mulţi câini periculoşi sunt lângă autoturismul său. La faţa locului au sosit poliţiştii locali, care au chemat ajutorare de la Adăpostul de animale de la Săuleşti. Veterinarii i-au anesteziat şi i-au transportat la adăpost. În acest fel, femeia a reuşit să iasă din autoturism şi să meargă în casă. Ca atare, tot mai multe cazuri cu câinii ciobanului din Uroi, poliţiştii însă par depăşiţi de situaţie, dar cel mai grav, nu iau măsurile pentru ca populaţia din zonă să fie în siguranţă. Şi, ce să vezi, ciobanul le-a luat-o înaintea poliţiştilor.
Pentru că, „vineri, în jurul orei 9, Poliţia oraşului Simeria a fost sesizată că, în noaptea de 25 spre 26 martie, persoane necunoscute au sustras din Adăpostul de câini situat în oraşul Si­meria, sat Săuleşti, patru exemplare ca­nine (trei metişi şi un Kangal). A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt”. E la mintea oricui că nimeni nu s-ar fi apropiat de aceste ani­male, în afară de stăpânul lor. Adică, animalele au fost luate de la cioban, duse la adăpost şi apoi furate de proprietar, evident.

Ce spun cei de la Adăpostul de câini de la Sântuhalm?
Şeful Serviciului pentru ocrotirea animalelor fără stăpân, Nicolae Oprean, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că hoţul a rupt lacătele atât de la adăpost, cât şi de la ţarcurile unde au fost duşi cei patru câini mari. “Ne-am trezit di­mi­neaţă (n.r.-vineri), cu lacătele de la adăpost dar şi de la ţarcuri sparte. Câinii au fost furaţi! Nu s-a mai întâmplat aşa ceva până acum. Sunt câini mari, periculoşi, nu putea să-i fure cineva pe care animalele să nu-l fi ştiut, că-I atacau”, spune directorul Nicolae Oprean.

Au ucis o ciută gestantă
Reamintim că în urmă cu o săptămână, câinii Kangal de la stâna din Uroi, din apropierea Simeriei, ai ciobanului Adrian Gîţ, au atacat şi ucis un animal. De data asta au omorât o ciută gestantă, care a ajuns din pădure în zona respectivă şi a fost victimă sigură în faţa animalelor agresive ale ciobanului.

Reclamaţii sunt, măsuri, nu
Pe numele proprietarilor acestor câini există un dosar penal, după ce mai multe persoane din Uroi au reclamat că aceşti câini sunt asmuţiţi de către cioban asupra animalelor din gospodării. În acest fel, proprietarul le testează agresivitatea câinilor Kangal care sunt nişte câini imenşi, este suficient să-ţi apară unul în faţă şi faci infarct. Zeci de câini, pisici au fost omorâţi de animalele ciobanului, dar el continuă să-şi facă “treaba”, se pare cu acordul poliţiei, altfel nu înţelegem de ce poliţiştii nu iau măsuri?
Comunitatea din Uroi este terorizată de animalele ciobanului, existând plângeri în acest sens. Unii nu reclamă, deolarece sunt ameninţaţi de bărbat. Una peste alta, aşteptăm ca autorităţile să-şi facă, într-un final, datoria.

3 comentarii la „Câinii Kangal ai ciobanului din Uroi, furați de la Adăpostul din Sântuhalm

 • 29 martie 2021 la 8:22
  Permalink

  vi s-a pus pata pe cainii astia, la Tabere Caprioara de mai bine de un an se intampla asta, dupa reclamatiile facute la director executiv Lorintz au gasit sa dea drumul cainilor prin spatele cladirii seara, niste oameni inconstienti fata de care nimeni nu ia masuri, oameni culmea platiti sa frece menta si sa distruga fauna.

 • 29 martie 2021 la 8:44
  Permalink

  la Tabere Caprioara de mai bine de un an se intampla asta, dupa reclamatiile facute la director executiv Lorintz au gasit sa dea drumul cainilor prin spatele cladirii seara, niste oameni inconstienti fata de care nimeni nu ia masuri, oameni culmea platiti sa frece menta si sa distruga fauna.

 • 31 martie 2021 la 23:44
  Permalink

  Vad ca preocupa tare mult acest subiect asta doar din lipsa de articole.
  Militienii care va ofera informatiile (daca cunosc) sa va instruiasca Regulamentul de protectia a datelor cu caracter personale
  Infractiunea de calomnie plus respectarea prezumtiei de nevinovatie.
  Adica nu poti sa invinuiesti un om doar cu presupuneri.
  Jalnica munca de presa nici nu oferiti informatii concludente, e vorba de adapostul de la Saulesti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.