Câinii de salvare ai pompierilor hunedoreni, la un exerciţiu NATO

9 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

O acţiune de pregătire cu profil medical se derulează sub titulatura ”Vigorous Warrior 2019”, la Cincu, în judeţul Braşov. ISU Hunedoara este reprezentat de o echipă de căutare-salvare canină.
Astfel, plutonierul adjutant Graţian Dâncşorean (foto), cu salvatorii canini Diamond şi Rocky, un Ciobănesc Belgian şi un Ciobănesc German, participă la operaţiunile de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături sau izolate în pădure.
„Exerciţiul NATO Vigorous Warrior 2019 se desfăşoară în Baza Militară Cincu, ea având scopul de a consolida cooperarea între civili şi militari în efortul de a salva victime rezultate în urma unor dezastre naturale sau explozii. Simularea prevede acţiuni de căutare-salvare a oamenilor surprinşi sub dărâmături cu echipaje canine, salvarea victimelor şi tratarea lor în punctul medical avansat”, a precizat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
La exerciţiu participă specialişti din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, dar şi voluntari ai Asociaţiei Câini de Salvare Transilvania.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Rănit grav din cauza neatenţiei

Un bărbat de 83 de ani, din Hunedoara, aflat la volanul unui autoturism, a intrat într-o intersecţie fără să se...

Procesul dintre Berbeceanu şi Tarnu se rejudecă la instanţa de fond

Fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, a fost acţionat în judecată de comisarul şef Traian Berbeceanu (foto) după un...

Complexul Aqualand şi telecabina, oprite pentru lucrări de mentenanţă

Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva anunţă că până vineri, 12 aprilie 2019, accesul clienţilor în incinta Complexului...

Închide