Câini vagabonzi, morţi, pe străzile Devei

Sorina Popa

Mai mulţi câini vagabonzi morţi au fost descoperiţi de locatarii din blocurile situate în apropierea sediului Poliţiei municipiului Deva. Animalele au fost, probabil otrăvite, dându-şi ultima suflare pe trotuarele de pe Aleea Saturn. Cei care au trecut, ieri, pe acolo şi au observat maidanezii morţi, i-au alertat pe poliţişti, sediul acestora fiind în imediata vecinătate.

Nu i-a ridicat nimeni ore întregi

Problema câinilor fără stăpân este mult mai veche în reşedinţa de judeţ. De multe ori, devenii s-au plâns, fie că sunt atacaţi de animale, fie că sunt deranjaţi de lătratul lor. Unii s-au arătat împotriva uciderii cîinilor vagabonzi, ca atare, nici până în prezent problema lor nu s-a soluţionat. Din când în când, primăria mai ducea animalele la adăpostul special creat de la Sântuhalm, care se află în subordinea administraţiei locale. Ieri, animalele moarte au zăcut pe caldarâm ore întregi, fără ca cineva să ia vreo măsură. Cei de la primărie au intervenit doar după ce au fost sesizaţi în legătură cu maidanezii morţi.
„Un echipaj al Primăriei, de la Serviciul de Ecarisaj a ridicat animalele moarte şi le-a transportat la adăpostul din Sântuhalm. Primăria Deva are un contract cu firma Protan, din Braşov, pentru incinerarea maidanezilor morţi. Vom face o anchetă, să vedem ce s-a întâmplat cu aceşti maidanezi. Sunt foarte multe reclamaţii la primărie în legătură cu câinii vagabonzi din Deva”, a declarat Laura Chinci, consilier al primarului municipiului Deva.

Împuşcaţi pe străzi

Potrivit reprezentanţilor primăriei, în Deva ar exita peste 1.500 de câini fără stăpân. Iar anul trecut, tot în Deva, a fost un scandal monstru, după ce zeci de maidanezi au fost împuşcaţi fără milă, într-o noapte. Oraşul era împânzit atunci de cadavrele animalelor. Şi la Uricani, tot anul trecut, a fost un adevărat dezastru, după ce s-au găsit mai mulţi maidanezi otrăviţi. Primarul din Uricani a afirmat, atunci, că este vorba de un război politic.

4 comentarii la „Câini vagabonzi, morţi, pe străzile Devei

 • 5 septembrie 2012 la 7:08
  Permalink

  Şi cam ce aţi vrea să facă oamenii? Sunt copii pe stradă, bătrâni, oameni în toată firea, care sunt muşcaţi! Personal am sesizat la primărie, telefonic şi în scris. Mi s-a răspuns ba că “pe hingheri îi recunosc câinii (!?)”, ba printr-o simplă şi rece “am înregistrat sesizarea dv.”. Am mai întrebat şi mai întreb, încă o dată: CEI ANGAJAŢI PENTRU TREABA ASTA, PENTRU CE ÎŞI IAU SALARIILE, DE FAPT?! D-le primar, asfaltarea (care sincer, nu-şi avea rostul!) şi implementarea sensului unic pe cele 25 de străzi, mai puteau aştepta. Cred că mai importanta este siguranţa cetăţenilor CARE PLĂTESC TAXE ŞI IMPOZITE ŞI CARE VĂ PLĂTESC SALARIILE!

 • 5 septembrie 2012 la 8:25
  Permalink

  Oameni sunt mai multi si mai rai decat cainii.Omul este o fiinta rationala, cainele reactioneaza din instinct.Cainele simte omul,nu musca fara motiv, dar oamenii omoara fara motiv. Daca omoram cainii de ce sa nu omorim si criminalii?Cei care sunt impotriva cainilor fara stapan ar da (de ex.) 10 lei pe an pt. a ajuta organizatiile pt protectia animalelor? Nu de caini trebuie sa ne temem ci de oamenii de langa noi!

 • 12 septembrie 2012 la 6:11
  Permalink

  @Ardelean: Mai Ardelene, de ce nu ii iei tu pe toti la tine in curte!? Daca ti-ai vedea copilul speriat, plangand si plin de sange, cred ca ti-ai schimba filozofia asta de rahat!!

 • 28 februarie 2013 la 14:25
  Permalink

  Foarte bine , maidanezii trebuie sa dispara de pe fata pamintului sub orice forma . Si zoofilii judecati pentru crimele comise de maidanezi .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Munca poliţiştilor, cadou electoral?

Peste 2.000 de poliţişti hunedoreni care au asigurat paza secţiilor de vot în perioada celor două scrutinuri din vară, au...

Taximetrist arestat pentru ucidere din culpă

Ovidiu Fărcaş, şoferul autoturismului implicat în accidentul petrecut în aceeaşi noapte, în Deva, a fost arestat pentru 29 de zile.

Antrenament cu campioana, aranjat de Andone

FC Hunedoara va disputa un amical de lux cu campioana României, CFR Cluj, vineri, de la ora 19.00, în deplasare....

Închide