Cabinetele stomatologice şcolare din Hunedoara, dotate cu aparaturã medicalã nouã

Nu ştim câţi locuitori ai municipiului cunosc acest lucru, dar în Hunedoara funcţionează patru cabinete stomatologice şcolare. Aceste cabinete au program zilnic, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică, iar în cadrul lor lucrează medici stomatologi şi asistente. 07 cabinet
Rolul acestor cabinete stomatologice şcolare şi importanţa lor în cadrul municipiului nu mai trebuie subliniată, ele asigurând  asistenţa stomatologică gratuită la sute de elevi din oraş.
Toate bune şi frumoase, numai că aparatura din aceste cabinete este veche de aproape 60 de ani, mai exact din anul 1962. Ca urmare, după ce Centrul Judeţean pentru Aparatură Medicală a comunicat municipalităţii hunedorene că scaunele stomatologice tip UD1 şi UD3, aflate în dotarea cabinetelor şcolare din oraş, sunt uzate fizic şi prezintă pericol de electrocutare, la iniţiativa primarului Viorel Arion (foto), consiliul local al municipiului a prins în bugetul pe anul 2016 sumele necesare cumpărării unor noi unităţi dentare pentru cele patru cabinete şcolare din Hunedoara.07 Viorel Arion
De fapt, la finele anului trecut, fiindcă s-au găsit în buget banii necesari, a şi fost achiziţionat un Unit Dentar (scaun stomatologic cu toate dotările necesare) în valoare de 10.000 lei pentru cabinetul stomatologic de la Şcoala de Muzică.
Urmează ca în acest an, să fie achiziţionate scaune stomatologice şi pentru celelalte cabinete şcolare din municipiu, în valoare de 35.000 lei. Potrivit edilului şef al municipiului, Viorel Arion, primele două asemenea Unităţi Dentare complete vor fi achiziţionate până la finele lunii martie, iar cel de al treilea, probabil în luna iulie.
Cele patru cabinete stomatologice şcolare din Hunedoara şi programul lor de funcţionare
1. Cabinet la Şcoala de Muzică
Dr. Vlad Cristina Luminiţa şi Dr. Sălcuceanu Alina
Program de funcţionare:
– Luni, Miercuri, Vineri: 7,30-14,30
– Marţi şi Joi: 14-19.
2. Cabinet la Şcoala nr. 8
Dr. Penişoară Maria
Program de funcţionare:
– Luni, Miercuri, Vineri: 7,30-14,30
– Marţi şi Joi: 14-19.
3. Cabinet str. Ciprian Porumbescu (parter bloc X2)
Dr. Neamţ Mihaela Carmen
Program de funcţionare:
– Luni, Miercuri, Vineri: 7,30-14,30
– Marţi şi Joi: 14-19.
4. Cabinet fosta Şcoală nr. 11 (Str. Independenţei)
Dr. Gruber Dana Ioana
Program de funcţionare:
– Luni-Vineri: 7,30-14,30

One thought on “Cabinetele stomatologice şcolare din Hunedoara, dotate cu aparaturã medicalã nouã

  • 2 martie 2016 la 12:53
    Permalink

    La scoala 8 este medic doar pe hartie pentru că am fost o lună de zile aproape zilnic si nu am reusit sa -l gasesc la cabinet asa ca va rog domnule primar renunțați la această campanie electorală . Ca să ne tratam copii trebuie să mergem în cabinetele private.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.