C.E. de şah din România, şansă pentru jucătoarele tinere

11 daria_visanescu1Ciprian Marinuţ

Maestra FIDE Daria Vişănescu (foto), legitimată la Clubul de şah Deva, a afirmat că este o reuşită impresionantă pentru România găzduirea Campionatului European Individual feminin de şah, întrucât li se oferă şansa tinerelor jucătoare de a participa la o competiţie de top. Cea mai importantă competiţie de şah a anului în ţara noastră, Campionatul European individual feminin, va începe pe 27 mai, la Mamaia, reunind cele mai valoroase jucătoare ale continentului.

Costuri mai mici, şanse mai mari
„Este fără îndoială o reuşită impresionantă a ţării noastre faptul că va găzdui o competiţie de o asemenea anvergură. Şi, nu trebuie privit acest eveniment ca pe unul la ordinea zilei, pentru că nu este uşoară organizarea unui astfel de turneu, dar trebuie văzut ca un
impuls în organizarea şi mai multor turnee de acest gen, pentru că avem jucători cu potenţial, dintre care mulţi foarte tineri”, a spus Daria. Şahista din Petrila a precizat că pentru tinerele jucătoare din ţara noastră, competiţia de la Mamaia reprezintă o oportunitate de a juca la un turneu de top cu costuri reduse. „Campionatele Europene reprezintă o ocazie pentru jucătoarele din România de a participa la o competiţie deosebită, în condiţii mult mai accesibile, pentru că se joacă acasă. Mai ales junioarele la început de drum pot avea parte de o experienţă frumoasă, dacă nu ca participante, măcar în calitate de observatori. Eu cred că pentru cele care îşi doresc să participe va însemna o mobilizare totală, pentru că nu în fiecare an se organizează CE de senioare în România”, a afirmat jucătoarea legitimată la Clubul de şah Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare