Bursele nasc zâzanie la C.N.S. Cetate

14 octombrie 2009 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

11 gimnastica

Ciprian Marinuţ

Mama sportivei Asiana Peng acuză conducerea şcolii de gimnastică din Deva că a împărţit în mod preferenţial Bursele Petrom, însă, directorul Adrian Liga demontează toate acuzaţiile.

Burse Petrom, via Mariana Bitang
Sărăcia a afectat serios numărul fetelor care se îndreaptă către gimnastică, iar reducerea ariei de selecţie a avut efect negativ şi asupra performanţelor acestui sport. În urma mai multor semnale trase de presă, inclusiv de Mesagerul Hunedorean, Asiana Peng a obţinut o bursă, grupul Petrom acordând 14 burse gimnastelor de la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva. „Bursele se vor acorda începând cu luna aceasta, iar suma de 45.000 de lei va acoperi cheltuielile cu cazarea şi masa pentru 14 sportive, pe maximum nouă luni. O contribuţie decisivă la obţinerea burselor a avut fosta antrenoare Mariana Bitang, care a lucrat mulţi ani în Centrul Olimpic de la Deva”, a spus Adrian Liga, directorul CNS Cetate Deva.

O mamă acuză
Obţinerea acestor burse de către CNS Cetate şi modul cum au fost ele acordate gimnastelor au supărat-o rău de tot pe Silvana Peng, mama gimnastei Asiana Peng. Într-o serie de e-mail-uri trimise la redacţie, Silvana Peng acuză conducerea şcolii că a împărţit în mod preferenţial Bursele Petrom. „Am înregistrarea cu şedinţa cu părinţii din data de 10 octombrie, unde se precizează că bursele s-au dat cui s-a vrut şi cui nu, nu. Din păcate, sunt mama uneia dintre cele şase gimnaste ale echipei antrenate de Adela Popa, căreia nu i s-a oferit nimic… Ajutaţi-mă să-i demasc, cu toate că mi s-a pus în vedere că dacă nu tac, îmi termină copiii (n.r. – Silvana Peng are şi un băiat la CNS Cetate). După ce m-au anunţat trei antrenori şi directorul că dacă nu tac, îmi termină copilul, războiul psihologic a început. În 12 octombrie, antrenoarea Adela Popa a împărţit la toate fetele din grupă, atât treninguri, cât şi costume noi de gimnastică, însă fetei mele, nu”, a scris Silvana Peng redacţiei noastre şi celor de la Inspectoratul Şcolar Hunedoara.

Acuzaţii nefondate
Adrian Liga, directorul CNS Cetate, a demontat însă toate acuzaţiile Silvanei Peng. „Bursele nu s-au acordat în mod preferenţial, ci pe baza rezultatelor de la concursurile din acest an. Asiana ar fi primit şi ea o bursă Petrom, numai că la momentul în care s-a întocmit lista, ea avea deja achitate toate cheltuielile cu cazarea şi masa pe un an întreg, graţie sponsorizării obţinute cu sprijinul ziarului dumneavoastră. Şi nu era corect ca o gimnastă să beneficieze de două burse. Cât despre treninguri, acestea s-au acordat bursierelor Petrom, iar Asiana nu este o astfel de bursieră”, a spus Adrian Liga.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. nume autor spune:

    Doamna Peng nici acum nu vedeti ca faceti galagie degeaba? Pentru ce aveti nevoie de doua burse? Vreti sa traiti de pe urma copiilor?
    Nu va dati seama la cat stress va supuneti copilul? Toata lumea vede, dumneavoastra vad ca nu.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Un meci din campionatul judeţean de fotbal a fost la un pas de a da în clocot, după ce jucătorii...

Bulina neagră

Emil Rîşteiu, primarul comunei Băcia

Bulina albă

Liviu Braşoveanu, antrenor Olimpic Simeria

Închide