Comunitate

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

04 bursa_locuri_munca-50260

Nicoleta Popa

Absolvenţii de şcoli profesionale, licee, dar şi cei cu studii universitare care sunt în căutarea unui loc de muncă, sunt aşteptaţi mâine, la o nouă bursă a locurilor de muncă destinată lor. Peste 1.300 de absolvenţi din toate formele de învăţământ sunt aşteptaţi începând cu ora 9.00 şi până la ora 13.00, la toate sediile şi punctele de lucru din judeţ ale AJOFM Hunedoara.

Peste 200 de locuri de muncă vacante
Peste 40 de agenţi economici din judeţ pun la dispoziţia tinerilor 221 de locuri de muncă. Cele mai multe joburi disponibile sunt în domenii precum confecţii şi construcţii. Tinerii fără studii superioare au cele mai multe şanse de a-şi găsi o slujbă, deoarece ei au la dispoziţie 209 locuri de muncă, pe când, pentru absolvenţii cu studii superioare sunt disponibile doar 12 posturi. Absolvenţii de studii superioare din judeţul Hunedoara pot alege, de exemplu, un post de inginer sau de economist. Bursa pentru studenţi are loc în fiecare an, la sfârşitul lunii septembrie, în toată ţara. „Acţiunea este organizată la nivel naţional şi vine în ajutorul absolvenţilor din toate formele de învăţământ, în vederea găsirii unui loc de muncă. Cele mai multe posturi se găsesc în Deva, în număr de 70. Pe lângă bursa locurilor de muncă, pe care o organizăm lunar, le dăm şansa tinerilor să participe la cursuri de formare profesională“, a declarat Vasile Iorgovan, directorul coordonator al AJOFM Hunedoara.

Şomajul, în continuă creştere
La 1 septembrie, la AJOFM Hunedoara au fost înregistraţi aproape 19.200 de şomeri, cei mai mulţi din mediul urban. La nivel naţional, judeţul Hunedoara se află pe locul opt în ceea ce priveşte numărul persoanelor fără slujbă, cu o rată a şomajului de 9,1 la sută. Potrivit directorului Vasile Iorgovan, rata şomajului a crescut, ca urmare a numărului mare de disponibilizări din ultima perioadă: „Avem societăţi care au disponibilizat prin reducerea contractelor cu furnizorii şi din această cauză a crescut numărul şomerilor. Aşa că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul lor a crescut cu aproape 50 la sută“.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura