Comunitate

Bursă a locurilor de muncă pentru deţinuţii de la Penitenciarul Deva

Agenţia Judeţeană pentru Ocu­parea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara va organiza, în 26 iulie, o bursă a locurilor de muncă dedicată persoanelor private de libertate din Penitenciarul Deva, agenţii eco­nomici fiind invitaţi să depună oferte de lucru la sediul instituţiei până în ziua premergătoare evenimentului.

Reintegrare
„Această bursă a locurilor de muncă reprezintă un pas important spre reintegrarea socio-profesională a persoanelor private de libertate. Fiecare individ merită o nouă şansă, iar prin accesul la oportunităţi de angajare, se poate contribui la reducerea recidivei şi la crearea unei comunităţi mai sigure”, a transmis AJOFM Hunedoara.
Potrivit organizatorilor, iniţiativa face parte dintr-un efort mai amplu de reintegrare socială şi profesională a persoanelor private de libertate, oferindu-le oportunitatea de a lua contact direct cu potenţiali angajatori şi de a-şi planifica reîntoarcerea în piaţa muncii după liberare.
„Evenimentul va aduce laolaltă reprezentanţi ai unor angajatori din diverse sectoare de activitate, care vor oferi locuri de muncă adaptate competenţelor şi abilităţilor persoa­nelor aflate în custodia Peniten­cia­ru­lui Deva. Participanţii vor avea şansa să interacţioneze cu angajatorii, să participe la interviuri pe loc şi să se informeze cu privire la cerinţele pieţei muncii actuale”, completează sursa citată.
Bursa locurilor de muncă se va desfăşura la sediul AJOFM din Deva, iar programul evenimentului include sesiuni de informare, ateliere de dezvoltare a abilităţilor de angajare şi prezentări din partea unor experţi în resurse umane.
De asemenea, vor fi disponibile standuri ale angajatorilor unde per­soanele private de libertate pot dis­cuta direct cu reprezentanții aces­tora. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura