ActualitateFlash

Bunurile hunedorenilor, executate silit

Andreea Lazăr

Şi-au construit vile cu credite bancare sau şi-au cumpărat locuinţe şi terenuri cu credite ipotecare. Nu au putut să-şi achite obligaţiile financiare către bănci, iar acum, aceste bunuri sunt executate silit. Este cazul zecilor de hunedoreni ale căror locuinţe au fost scoase la licitaţie pe paginile de Internet ale băncilor.

Haţeganii, în topul executărilor silite

Cele mai multe anunţuri postate pe site-urile băncilor se referă la case şi apartamente, scoase la vânzare pentru recuperarea creanţelor de la proprietari. În topul executărilor silite sunt oraşele Brad şi Haţeg. Spre exemplu, oraşul Haţeg este prezent la rubrica „executări silite” cu mai multe case, terenuri şi un spaţiu comercial în centrul localităţii. O casă de locuit, cu o suprafaţă de 130 metri pătraţi, în Haţeg, poate fi cumpărată de la bancă cu 221.000 de lei. O altă ofertă bancară sunt două apartamente în imobil de tip casă, la preţul de 441.000 de lei.

Site-urile băncilor oferă soluţii pentru cei care doresc să achiziţioneze locuinţe sau terenuri în municipiul Brad. Spre exemplu, aici, un apartament de trei camere, în suprafaţă de 50 metri pătraţi, este scos la vânzare cu 16.500 de euro. În tot acest timp, în Deva, un apartament de patru camere în zona pieţei centrale este scos la licitaţie, iar preţul de pornire este 65.500 de euro. Preţurile nu conţin TVA.

Complex rezidenţial, vândut de bancă

De departe cel mai mare „tun” imobiliar dat de bănci reprezintă vânzarea în urma executării silite a unui complex de nouă vile în Deva. Situate în cartierul rezidenţial Zăvoi, cele nouă case au fost construite în perioada 2008-2009. Preţul de vânzare al unei astfel de case era de aproximativ 130.000 de euro, complet mobilată. Acum, aceste vile fac obiectul unei licitaţii pe site-ul BCR. Preţul uneia este 666.000 de lei, fără TVA.

O altă vânzare importantă, publicată de BRD, reprezintă clădirile fostului restaurant Bejan din Deva. Şase magazii, terasă, toaletă, beci, în suprafaţă totală de aproximativ 3.900 metri pătraţi, la preţul de 519.750 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura