Bugete de austeritate pentru serbãrile oraşelor

Nicolle Ebner

Din cauza adâncirii crizei economice şi a previziunilor sumbre lansate de analişti pentru perioada următoare, primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, a redus bugetul alocat sărbătoririi Zilelor Hunedoarei, de la 350.000 lei, la 50.000 lei.

În funcţie de bani

Serbările municipiului sunt programate pentru perioada 23-25 iulie, iar potrivit primarului Ovidiu Hada, firma care se va ocupa de organizarea evenimentului va fi stabilită prin selecţia de oferte. „Va câştiga firma care se va încadra în bugetul de 50.000 lei. Anul acesta, hunedorenii vor avea parte de spectacole mai puţine, dar de bună calitate. E criză şi nu putem aloca atâţia bani pentru petreceri, când Guvernul Boc ne obligă să reducem salariile funcţionarilor din primărie cu 25 la sută sau, dacă nu aplic această măsură, să dau afară mai mulţi angajaţi”, a declarat primarul Hunedoarei. Tot din cauza crizei, nu se va mai desfăşura nici Romanian Top Hits, eveniment programat de Primăria Hunedoara cu MTV.

O reducere substanţială, faţă de anul trecut, s-a făcut şi la Deva. Consiliul local a aprobat, marţi, alocarea sumei de 290.000 de lei pentru organizarea manifestării anuale „Zilele Cetăţii 2010-Deva”, ce va avea loc în perioada 18-20 iunie. Adică, o reducere cu peste 50 la sută faţă de anul precedent, când pentru evenimentul respectiv au fost alocaţi 600.000 de lei. Totuşi, unii dintre consilierii locali (PSD) au atras atenţia colegilor din consiliu că, dat fiind criza economică, şi această sumă li se pare prea mare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare