Buget restrâns pentru nevoi mari la Consiliul Judeþean

CJ Consiliul Judetean 2

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a aprobat în şedinţa de vineri, 29 ianuarie, bugetul propriu de venituri şi cheltuieli pentru 2016. Conform proiectului aprobat, bugetul propriu al judeţului Hunedoara pe anul 2016, la capitolul de venituri, a fost estimat la suma de 221.495.450 lei, iar la partea de cheltuieli a fost stabilită suma de 251.226.340 lei, cu un deficit de 29.730.890 lei, acoperit din excedentul anului precedent şi estimările pe anii 2017 – 2019.
Sediu nou pentru Biblioteca judeţeană
Printre priorităţile administraţiei judeţene în acest an se numără asigurarea cheltuielilor de bază, dar şi finanţarea câtorva proiecte importante, asta, în condiţiile în care judeţul Hunedoara este în continuare subfinanţat, susţine preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David. „În primul rând, am alocat fondurile necesare pentru a acoperi nevoile primordiale ale noastre şi ale instituţiilor subordonate. Şi aici mă refer la cheltuieli salariale şi de întreţinere a spaţiilor în care funcţionează aceste instituţii. Am încercat să prioritizăm banii pe sesiunea de dezvoltare la cheltuieli de investiţii doar acolo unde era absolut necesar, motivul fiind bineînţeles subfinanţarea judeţului Hunedoara. În continuare suntem la nivelul bugetului de anul trecut, destul de restrâns faţă de ceea ce avem nevoie. Avem un buget de investiţii de 35 milioane de lei, care ne permite să demarăm proiecte mari, cum ar fi modernizarea drumului judeţean 709F, care duce spre Masivul Parâng, sau noul sediu al Bibliotecii Judeţene din Palatul Administrativ, Corpul B. Acestea sunt investiţii de maximă importanţă pentru judeţul nostru. De asemenea, o altă investiţie importantă este construirea clădirii poartă de la Sarmizegetusa Ulpia Traiana. O construcţie care vine să completeze marele nostru proiect din fonduri europene, de refacere a Amfiteatrului roman de la Sarmizegetusa Ulpia Traiana”, a explicat preşedintele CJ Hunedoara.
Printre instituţiile subordonate al căror buget a fost aprobat se numără unităţile şcolare speciale şi spitaliceşti din administrarea CJ Hunedoara, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara, dar şi societăţile comerciale unde administraţia judeţeană este acţionar majoritar. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.