Bronz olimpic la gimnastică

Ciprian Marinuţ

Echipa feminină de gimnastică a României a concurat fără ratare, dar cu exerciţii cu grad de dificultate mediu şi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra. Performanţa obţinută ieri de sportivele antrenate de Octavian Belu şi Mariana Bitang este egală cu cea de la precedenta Olimpiadă, Beijing 2008, însă e mai bună decât rezultatul de la Campionatul Mondial din 2010, când fetele au ratat podiumul. Aurul olimpic a revenit echipei SUA, iar argintul, Rusiei.

Concurs dramatic
SUA şi Rusia au fost prea puternice pentru noua echipă a României, însă tricolorele au depăşit China şi se menţin în elita olimpică. Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Diana Bulimar (foto), Diana Chelaru şi Larisa Iordache au apărat cu succes tradiţia performantă a gimnasticii româneşti şi au urcat pe podium după un concurs dramatic.
Principalul atu al echipei României a fost psihicul de fier. Acesta, împreună cu gradul mai redus de dificultate al exerciţiilor, a făcut ca echipa României să nu aibă nici o ratare, într-un concurs foarte tensionat, în care multe sportive au căzut de pe aparate sau au comis greşeli nepermise la acest nivel. Tensiunea a fost maximă, întrucât la fiecare aparat, au concurat câte trei gimnaste şi au contat toate cele trei note, astfel că orice eroare era scump plătită.

Start pe şase, finiş pe trei
România a început finala la paralele şi a ocupat doar locul şase, din cauza unor evoluţii modeste. După paralele, tricolorele erau la aproape şapte puncte de SUA şi Rusia, care au evoluat la sărituri şi la şase puncte de China, care a concurat tot la paralele. De altfel, româncele au avut cel mai mic punctaj dintre toate cele opt finaliste la acest aparat.
Fetele noastre au trecut apoi la bârnă, iar gradul de dificultate a exerciţiilor şi calitatea execuţiilor au crescut. Pentru că sportivele asiatice au avut ezitări tot la bârnă, România a urcat pe locul cinci şi s-a apropiat la 2,61 puncte de echipa Chinei.
La sol, România şi-a continuat ascensiunea, iar China a avut două ratări, astfel că după acest aparat, româncele au devansat puternica echipă asiatică şi au urcat pe locul trei. În ultima rotaţie, la sărituri, tricolorele au avut execuţii curate şi valoroase şi s-au distanţat de China. Mai mult, pentru că rusoaicele au avut două ratări la sol, tricolorele au fost aproape de a le devansa şi a urca pe locul doi. Din păcate, arbitrii au fost îngăduitori cu Rusia, şi România a rămas cu medalia de bronz, una valoroasă în actualul context. La general, în clasamentele pe aparate, România a ocupat locul doi la sol şi bârnă, după SUA, locul trei la sărituri, după SUA şi Rusia şi doar locul opt la paralele.
Clasament după patru rotaţii: 1. SUA 183.596; 2. Rusia 178.530; 3. ROMÂNIA 176.414; 4. China 174.430; 5. Canada 170.804; 6. Marea Britanie 170.495; 7. Italia 167.930; 8. Japonia 166.646.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Se reia Divizia Naţională

Cele şase echipe din Divizia Naţională (eşalonul doi valoric) vor reveni la rugby-ul clasic, în 15 jucători, la finalul acestei

Unul cu Direcţia Tehnică, celălalt cu cea Economică

Noua organigramă a Primăriei Deva, aprobată, ieri, prevede mai puţini angajaţi şi mai multe modificări printre serviciile din subordine.

Fostul şi actualul primar al Devei s-au certat în prima şedinţă

Şedinţa de ieri a legislativului devean nu a fost lipsită de discuţii contradictorii. Fostul primar al reşedinţei de judeţ consideră...

Închide