Brokeriţa Adriana Constantin rămâne după gratii

Livia Botici

În cursul zilei de ieri, Adriana Constantin, brokerul care a înşelat sute de hunedoreni, promiţându-le câştiguri uriaşe peste noapte, a fost adusă din nou la Tribunalul Hunedoara.

A doua înfăţişare
În incinta Tribunalului Hunedoara, parcă totul este la fel ca şi acum o lună de zile, la prima înfăţişare a procesului. Adriana Constantin, îmbrăcată cu aceleaşi haine negre, acoperindu-şi faţa, pentru a nu da ochii cu cei pe care i-a înşelat; păgubiţii, la fel de mulţi, la fel de indignaţi şi cu aceeaşi mulţumire de a o vedea pe cea care le-a distrus viaţa, purtând cătuşe la mâini. „Mă rog în fiecare seară să plăteşti pentru că ne-ai distrus viaţa! Ai nenorocit o grămadă de oameni!”, strigă o femeie, atunci când brokeriţa este adusă în sala de judecată. „Niciodată nu o să te iertăm pentru ceea ce ne-ai făcut”, se aude din celălalt capăt al sălii.

Un nou termen
La şedinţa de judecată, care a avut loc ieri, avocaţii acuzării au cerut ca Adriana Constantin să fie cercetată şi pentru neglijenţă şi abuz în serviciu, cereri respinse de judecătoare. Şi de această dată, avocatul brokeriţei a adus în discuţie eliberarea clientei sale, pe perioada procesului, însă, această măsură a fost, din nou, refuzată, iar instanţa a decis ca inculpata să rămână în stare de arest preventiv. De asemenea, la următoarele termene, păgubiţii vor fi chemaţi în grupuri mai mici, pentru ca fiecare martor în parte să poată fi audiat. Următorul termen stabilit este în data de 23 martie.

Păgubiţii nu mai au nici o speranţă
Cu toate că se bucură că Adriana Constantin se află după gratii, cei înşelaţi de aceasta nu mai speră că îşi vor recupera vreodată banii pierduţi. „Eu şi soţul meu i-am dat 5.000 de lei. Spunea că, într-o lună, o să ne triplăm banii. Cu soţul nu vroia să vorbească, pentru că, odată, a luat-o tare, dar pe mine parcă m-a vrăjit. Era tare convingătoare! Nu mai trag speranţe să mai văd acei bani, dar sper ca, măcar, justiţia să îşi facă treaba şi să plătească pentru ce a făcut, pentru ca alţi oameni să nu mai păţească la fel ca noi”, ne-a declarat una dintre persoanele păgubite.

Peste 250 de ”ţepuiţi”
Adriana Constantin a fost trimisă în instanţă de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru înşelăciune, fiind acuzată că, în perioada 2002 – 2008, în calitate de director al firmei de brokeraj S.C. Broker S.A., filiala Deva, a indus în eroare 271 de clienţi, producând o pagubă totală de peste două milioane de euro. Aceasta întocmea clienţilor portofolii şi le elibera chitanţe, fără a le înregistra în contabilitatea firmei. De asemenea, în vara anului 2008, brokeriţa şi-a însuşit 900.000 lei, rezultaţi din vânzarea pe piaţa de capital a acţiunilor deţinute de 79 de persoane. Pentru a dovedi că a achitat clienţilor sumele din vânzarea portofoliilor, aceasta falsifica mandate poştale, deşi, în realitate, banii ajungeau în posesia ei. Adriana Constantin se află, în prezent, în Penitenciarul Aiud şi riscă să petreacă acolo următorii 20 de ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.