Breakdance-ul va fi probă olimpică la JO de la Paris

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a aprobat introducerea breakdance-ului în calendarul Jocurilor Olimpice de Vară din 2024 de la Paris, a anunţat preşedintele forului internaţional, germanul Thomas Bach, într-o videoconferinţă de la Lau­sanne, în Elveţia, unde se află sediul cen­tral al instituţiei mondiale.
CIO a definitivat programul Olimpiadei pa­ri­ziene, la care va debuta aşadar break­dance-ul, expresie a voinţei liderilor olim­pis­mului de a creşte audienţa celei mai mari întreceri polisportive din lume. Jo­curile Olimpice de vară din anul 2024 se vor desfăşura la Paris şi vor marca o serie de premiere. Ediţia va fi centrată asupra a două aspecte, egalitatea de gen şi o mai mare implicare a tinerilor. Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat că pentru prima dată în istorie, numărul femeilor şi cel al bărbaţilor care iau startul la Jocurile Olimpice va fi egal. Dintre cele 32 de sporturi aprobate, 28 vor fi concepute pen­tru ambele sexe.
Alte două discipline aflate în vizor, surf-ul şi skateboard-ul sunt încă pe lista de aş­teptare, urmând a căpăta un verdict, fa­vo­rabil sau nu, abia după Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara anului 2021.
O altă noutate este că numărul sportivilor care vor concura la Olimpiada din Franţa va fi cu 600 mai mic decât la competiţia din Japonia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare