Brandul FC Corvinul 1921 a revenit acasă!

Echipa de fotbal din municipiul Hunedoara poate reveni la vechea denumire, după ce marca a fost cumpărată cu bani din donații

 

Nicolae Gavrea
Într-o conferință de presă organizată la sediul Primăriei municipiului Hunedoara, edilul șef Dan Bobouțanu a prezentat în premieră fattul că brandul FC Corvinul Hunedoara 1921 a revenit acasă. Acest lucru a fost posibil unei adevărate aventuri la care au fost mobilizați membrii unei echipe de iubitori ai fotbalului hunedorean.

Înregistrată la OSIM
După 17 ani, numele celei mai titrate echipe de fotbal din județul Hunedoara, revine acasă, grație eforturilor făcute atât de achipa din cadrul Primăriei municipiului Hunedoara cât și de o mână de suporteri adevărați, cei care au susținut finan­ciar, prin donații strângerea fondurilor necesare pentru cumpărarea acestui brand de la o persoană fizică din București. Printre cei care au donat sumele importante (n.r.-s-au strâns peste 47.000 de euro) sunt Ioan Andone, Mircea Rednic, Cosmin Nicula, Asociația suporterilor Corviniști, consilieri locali ai PSD Hunedoara dar și conducerea Con­si­liu­lui Județean Hunedoara.
Primarul municipiului Hunedoara a prezentat,în ca­drul conferinței de presă, Certificatul de în­scri­e­re a numelui FC Corvinul Hunedoara 1921 la Oficiul Național pentru Invenții și Mărci sub nr. RO 73690. El a spus că în următorii 10 ani nici o altă persoană fizică sau entitate juridică nu se mai poate folosi de acest nume. Mai mult, odată cu înregistrarea ofi­ci­a­lă în favoarea actualului club sportiv, se va or­ga­niza și un serviciu de marketing care se va ocupa de promovarea numelui, iar Primăria municipiului Hunedoara şi Clubul Sportiv Hunedoara sunt, de acum, singurele entităţi care pot comercializa pro­duse promoţionale sub marca „FC Corvinul 1921 Hunedoara”.


Nu a fost o poveste fără sfârșit
„Mulţi au spus că recuperarea brandului este «o poveste fără sfârşit». Noi am demonstrat că poate fi o poveste cu final fericit. Ne aflăm, începând din data de 12 octombrie 2021, în postura de pro­prie­tari ai mărcii FC Corvinul 1921 Hunedoara. S-a sem­nat contractul de cesiune a mărcii şi s-a şi re­u­şit înregistrarea acesteia la OSIM, bineînţeles, ca proprietate a noului deţinător, adică, municipiul Hu­nedoara, prin Clubul Sportiv. Le mulţumesc tuturor celor care au donat pentru recuperarea brand-ului. Indiferent de ce evaluări financiar-contabile se fac, Corvinul reprezintă o valoare imaterială imposibil de estimat. Nu a fost deloc uşor şi deloc simplu, dar mă bucur că, împreună cu echipa de la Primărie şi de la CS Hunedoara, până la urmă, am reuşit. După aproape 17 ani, FC Corvinul se întoarce acasă, la Hunedoara”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.
Conform regulamentelor FRF, denumirea ofi­cială a echipei de fotbal a oraşului, CS Hunedoara, va putea fi schimbată, oficial, cel mai probabil, doar de la începutul sezonului competiţional 2022 – 2023.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.