Sport

Brădenii, din nou, campioni

04 x 1 Instructorul Adrian Macsim este adevaratul motor al performantelor aeromodelistilor de la Brad

Ciprian Marinuţ

Aeromodeliştii de la Aurul Brad şi Clubul Copiilor Brad au câştigat şi ultimul concurs important al anului 2009, pastrându-şi pentru al 11-lea an consecutiv titlul de cea mai bună echipă a ţării.

Maeştri ai aeromodelelor
Adrian Macsim a reuşit şi în 2009 să transmită toate secretele aeromodelismului elevilor săi, iar echipele Aurul Brad şi Clubul Copiilor au fost şi în acest an cele mai bune din ţară. Brădenii au câştigat locul I, la egalitate cu C.C. Carei, şi la ultimul concurs naţional de top al anului 2009, desfăşurat la Satu Mare, şi s-au încoronat pentru al 11-lea an consecutiv regi ai aeromodelelor româneşti. „Din 1998, suntem campioni ai României în fiecare an. Aeromodeliştii de la Aurul Brad şi Clubul Copiilor Brad, nu au materiale mai performante, mai mulţi bani sau altfel de resurse în plus, faţă de alte cluburi, însă au imaginaţie, talent, pasiune şi mai presus de toate, pun suflet în munca lor. Mulţumim Inspectoratului Şcolar Hunedoara şi Primăriei Brad pentru că ne-au susţinut financiar să putem participa la competiţii şi în acest an şi să fim încă o dată campioni”, a spus instructorul Adrian Macsim, sufletul echipei brădene.

Şi CSS Hunedoara e pe podium
La competiţia de la Satu Mare au participat, la finalul săptămânii, cele mai bune 10 echipe din România, care s-au întrecut în cele trei probe regină ale aeromodelismului: viteză, acrobaţie şi motoplanoare radiocomandate. „Nicolae Moga a obţinut locul întâi la viteză cu un zbor de 251 km/h şi locul doi la acrobaţie, iar Radu Caranfil a fost pe doi la motoplanoare. Cu punctele acumulate de cei doi, echipa Clubului Copiilor Brad a ocupat locul I, la egalitate cu C.C. Carei, şi a rămas lidera României la aeromodele şi în 2009”, a spus Adrian Macsim. Brădenii au fost secondaţi şi la competiţia de la Satu Mare şi la celelalte concursuri din ultimii ani, de aeromodeliştii de la CC Hunedoara, pregătiţi de Doinel Şerban. „Darius Şerban  a ocupat locul I la motoplanoare, iar Iulian Roman a fost pe trei la viteză. Clubul Copiilor Hunedoara s-a situat pe locul trei în concursul de la Satu Mare şi a urcat pe locul trei în clasamentul general pe anul 2009, astfel că, judeţul Hunedoara e cel mai puternic din ţară la aeromodele”, a relatat Adrian Macsim.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura