FlashSport

Brădenii, campionii aeromodelismului

Ciprian Marinuţ

Aeromodeliştii de la Clubul Copiilor Brad au cucerit şi în acest an trofeul „Memorialul Aurel Vlaicu”, după ce s-au clasat pe podium în cinci dintre cele şapte probe disputate până ieri, în cadrul concursului naţional de aero-racheto-modele, desfăşurat la Crişcior, Ţebea şi pe Aerodromul Deva-Săuleşti.

Profeţi şi la ei acasă

Recunoscuţi ca maeştri ai aeromodelelor şi favoriţi la toate competiţiile din ţară, sportivii de la Clubul Copiilor Brad şi-au confirmat talentul, valoarea şi reputaţia şi la ei acasă, la „Memorialul Aurel Vlaicu”. Brădenii au făcut legea la cel mai puternic concurs naţional de aero-racheto-modele, rezervat elevilor, desfăşurat de luni până azi la Crişcior, Ţebea şi pe Aerodromul Deva-Săuleşti, deşi competiţia a aliniat la start cluburi din 23 de judeţe. „Am fost pe podium în cinci dintre cele şapte probe disputate până acum, iar cu punctele acumulate suntem în mod sigur câştigători ai marelui trofeu pus în joc, indiferent de rezultatele din ultima zi de concurs. Pe locul doi e Arpechim Piteşti, iar pentru locul trei e bătălie mare între CC Carei, CC Hunedoara, PC Arad şi PC Buzău”, a spus Adrian Macsim, antrenorul aeromodeliştilor din Brad.

Lideri în probele profesionale

Brădenii au obţinut o medalie de argint la viteză şi un bronz la acrobaţie, ambele prin Bogdan Perţa, luni, în prima zi a competiţiei. Cele mai multe puncte au fost acumulate marţi, în probele profesionale de planor F2 şi A1, dominate de Andrei Aprodu (poreclit Suedezu), care a câştigat de fiecare dată locul întâi. Hunedorenii n-au punctat deloc în probele de rachetă cu paraşută şi rachetă cu panglică, însă ieri, au obţinut un loc trei şi o clasare pe poziţia a patra la motoplanor radiocomandat, prin Nicolae Onea şi Alexandru Tudor. Proba de motoplanor radiocomandat s-a dovedit o specialitate hunedoreană, întrucât pe primul loc a fost Răzvan Peng de la Palatul Copiilor Deva, iar pe locul doi a urcat Darius Şerban de la Clubul Copiilor Hunedoara. Azi, se mai desfăşoară proba de propulsor B1, însă, indiferent de rezultate, câştigătoarea competiţiei va fi echipa Clubului Copiilor Brad.

Aerodromul Deva Săuleşti va găzdui la finalul săptămânii etapele III şi IV ale Cupei României la aeromodele, unde aeromodeliştii de la Aurul Brad se vor duela cu cele mai bune 10 echipe din Divizia Naţională.

Rezultate tehnice la „Memorialul Aurel Vlaicu”:

Viteză: 1. Mihai Veber (CC Carei); 2. Bogdan Perţa (CC Brad);

Acrobaţie: 1. Tomi Dânca (CC Carei); 2. Robert Balhuc (CC Pucioasa); 3. Bogdan Perţa (CC Brad);

Planor F2: 1. Andrei Aprodu (CC Brad); 2. Emil cenţiu (PC Piteşti); 3. Atilla Feprodi (PC Sibiu)

Planor A1: 1. Andrei Aprodu (CC Brad); 2. Leonard Olariu (PC Arad); 3. Tamara Kiss (Cristuru Secuiesc)

Rachetă cu paraşută: 1. Călin Limbutu (PC Buzău); 2. Petruţ Colian (PC Buzău); 3. Andrei Pampărou (PC Târgovişte).

Rachetă cu panglică: 1. Petruţ Caloian (PC Buzău); 2. Şerban Radu (PC Buzău); 3. Marcel Pampărău (PC Târgovişte).

Motoplanor Radiocomandat: 1. Răzvan peng (PC Deva); 2. Darius Şerban (CC Hunedoara); 3. Nicolae Onea (CC Brad); 4. Alexandru Tudor (CC Brad).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura