Brad: cabinet medical pentru diabet zaharat

04 BradMagdalena Şerban

Săptămâna trecută, s-a inaugurat la Brad primul cabinet medical pentru diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. Acesta va funcţiona în cadrul Policlinicii din municipiu şi reprezintă un colac de salvare mai ales pentru diabeticii din zonă, care până acum erau nevoiţi să facă naveta la spitalul din Deva, pentru a beneficia de tratament de specialitate.

Un serviciu medical  de calitate
Serviciile noului cabinet sunt oferite prin intermediul Ambulatoriului Brad, de doctorul Garofiţa Domniţeanu, medic specialist – diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. El este deschis în fiecare zi de luni, marţi şi vineri, între orele 11 şi 13, iar miercurea şi joia funcţionează între orele 11 şi 14. Aici, pacienţii îşi pot însuşi noţiuni privind dieta, modul corect de administrare a insulinei, complicaţiile acute şi cronice, precum şi automonitorizarea glicemică. De asemenea, pe lângă persoanele cu diabet, beneficiază de investigaţii şi tratament şi cei cu toleranţă alterată la glucoză, dislipidemii, obezitate etc.
„Mă bucur că prin serviciile mele pot să vin în slujba pacienţilor din zona Brad şi să-i asigur pe toţi bolnavii de implicarea mea cu profesionalism şi dăruire, pentru tratarea lor. Mulţumesc conducerii Spitalului Municipal Brad şi Primăriei municipiului Brad pentru sprijinul acordat în înfiinţarea acestui cabinet”, a declarat medicul Garofiţa Domniţeanu. Aceasta a mai precizat că peste 1.200 de pacienţi înregistraţi în „Programul Naţional de diabet zaharat” provin din zona Brad, cabinetul putând fi considerat un răspuns la nevoile medicale ale acestora. Prin urmare, de acum încolo se poate asigura continuitatea monitorizării diabetului chiar la Brad. Diabetul zaharat este o boală din ce în ce mai răspândită şi cu multiple complicaţii grave, în lipsa unui program igieno-terapeutic adecvat.

Secţia de diabet ar putea genera venituri
„Cabinetul pentru diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice este un pas înainte pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite locuitorilor din zona Brad. Mai dorim înfiinţarea unei secţii de diabet cu cinci paturi, în cadrul Spitalului Municipal Brad, care să ducă la sporirea veniturilor unităţii sanitare, pentru a depăşi situaţia destul de delicată în care se află. Astfel, se vor face intervenţii la Ministerul Sănătăţii pentru aprobarea cât mai urgentă a celor cinci paturi alocate, în vederea înfiinţării secţiei de diabet, fapt hotărât deja de Consiliul Local Brad. Urez succes în activitate doamnei medic Garofiţa Domniţeanu şi sănătate celor afectaţi de această boală”, a declarat primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, prezent la momentul începerii activităţii la cabinet.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.