Braconierii de comori, în vizorul poliţiştilor

11 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un raport al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara arată că braconierii de comori dacice continuă să scotocească siturile de pe teritoriul judeţului.

Pentru infracţiuni la regimul patrimoniului cultural naţional, anul trecut, poliţiştii specializaţi din cadrul IPJ au soluţionat patru dosare penale şi au recuperat trei statui de marmură de tip togat datând din perioada romană. ”Infracţiunile investigate au vizat fapte de: furt calificat, accesul cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, distrugere, tulburare de posesie, tăinuire, efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice, executarea fără autorizaţie de construcţie a lucrărilor la monumente istorice”, a precizat IPJ Hunedoara. Totodată, poliţiştii au confiscat anul trecut 10 bunuri arheologice susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional şi trei detectoare de metale. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şi-a bătut atât soţia, cât şi fiica

Un bărbat din comuna Peştişu Mic este cercetat penal de către poliţiştii hunedoreni şi nu mai are voie să se...

Angajat al CEH, atacat şi muşcat de o haită de câini

Un angajat al Complexului Energetic Hunedoara a ajuns la spitalul din Vulcan cu mai multe răni pe corp după ce...

Destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat

Pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Transparenţă decizională, a fost publicat, în data de 09.01.2020, Proiect de ordin al...

Închide