Sport

Boxerii hunedoreni, campioni pentru Dinamo

11 x 1 iulius poczo

Ciprian Marinuţ

Doi pugilişti din Deva, descoperiţi şi formaţi de antrenorul Silviu Vulc şi un boxer din Hunedoara, „inventat” de Ilie Captari, au cucerit două titluri naţionale şi o medalie de argint pentru Dinamo Bucureşti la ediţia 2009 a Campionatelor Naţionale de seniori.

Al şaselea titlu consecutiv, cu un deget rupt
Hunedoreanul Florin Iuliu Poczo (foto) (ctg. 51 kg) poate fi considerat eroul Campionatelor Naţionale din 2009, desfăşurate la Arad, la finalul săptămânii, pentru că a reuşit să devină pentru al şaselea an consecutiv campion, deşi s-a prezentat la turneul final, afectat de probleme medicale. Boxerul descoperit şi promovat de Ilie Captari la CSS Constructorul Hunedoara, care are dublă legitimare cu Dinamo Bucureşti, unde se antrenează cu Silviu Vulc, a învins, întâi, problemele medicale, iar apoi a bătut patru adversari şi a cucerit centura de campion. „Iulius şi-a rupt un deget de la mâna dreaptă la un turneu de pregătire desfăşurat la Hunedoara, în urmă cu cinci săptămâni. A avut mâna în gips, până înainte cu o săptămână de Campionatul Naţional, aşa că antrenamentele sale au avut de suferit. Iulius s-a pregătit doar fizic, fără a lucra şi la sac sau cu adversar în ring. Chiar şi aşa, ambiţia lui de a învinge şi experienţa l-au ajutat să câştige din nou titlul de campion naţional”, a spus antrenorul Ilie Captari. Poczo a câştigat în turul întâi, prin victorie la puncte, în turul doi prin abandon, în semifinale prin neprezentarea adversarului, iar în finală, prin abandon.

Doi deveni, două medalii
Pugiliştii Cezar Juratoni şi Ciprian Apodoresei, care au început boxul la clubul „G&S” Deva cu antrenorul Silviu Vulc, îmbogăţesc palmaresul clubului Dinamo, întrucât, la Deva boxul a dispărut din motive financiare. Juratoni a cucerit medalia de aur la categoria 81 kg, iar Apodoresei s-a mulţumit cu argintul, la categoria 54 kg, preferând să nu mai boxeze în finală, din cauza unei accidentări suferite în penultimul act. „Cezar a avut cel mai greu meci în turul doi, când l-a învins pe campionul naţional de
anul trecut, Bodâlcu. Fostul campion a venit la mine după meci şi a recunoscut că Cezar l-a tocat şi l-a învins, fără drept de apel. În rest, victoriile lui Cezar au fost foarte clare. Ciprian s-a calificat lejer în finală, însă, pentru că era uşor accidentat şi avea tot un adversar de la Dinamo, nu a mai boxat şi pentru aur. Ar fi fost bine ca aceste medalii să fie pentru un club din Deva, dar în oraşul nostru natal nu am găsit nici un fel de sprijin şi am fost obligaţi să ne transferăm acolo unde ni se asigură condiţii, pentru a face performanţă”, a spus antrenorul Silviu Vulc, care a  precizat, că în total, sportivii pregătiţi de el la Dinamo au cucerit patru medalii de aur, trei de argint şi una de bronz.

Rezultatele Campionatului Naţional de la Arad:
48 kg: Benone Marcu (Iaşi) b.p. Marius Hondaru (Metrorex)
51 kg: Iulius Poczo (Dinamo) b. abandon Nicolae Ştefan (Dinamo)
54 kg: Răzvan Andreiana (Dinamo) b. neprezentare Ciprian Apodoresei (Dinamo)
57 kg: Gabriel Stan (CS Ploieşti) b.p. Vasile Sandu (Petrolul)
60 kg: Cătălin Sandu (Bacău) b.p. Ion Florin (Petrolul)
64 kg: Traian Lupu (Iaşi) b.p. Ionuţ Gheorghe (Farul)
69 kg: Georgian Popescu (Petrolul) b.p. Dragoş Timofte (Steaua)
75 kg: Roland Gavril (Bacău) b.p. Ionuţ Neacşu (Mangalia)
81 kg: Cezar Juratoni (Dinamo) b.p. Alexandru Cristofor (BC Arad)
91 kg: Petrişor Gănănău (Pandurii) b.p. Aurel Manole (Mangalia)
+91 kg: Răzvan Cojanu (Dinamo) b.p. George Dinu (Buzău)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura