Sport

Box show la Hunedoara şi Brad

11 leucean

Ciprian Marinuţ

Pugiliştii prezenţi la „Cupa Constructorul” de la Hunedoara  şi la „Cupa Riviera” de la Brad au oferit meciuri de calitate, iar galele au fost aplaudate la scenă deschisă de public.

Hunedorenii, pe val
Ediţia 2009 a Cupei Constructorul, organizată de CSS Hunedoara – Constructorul Hunedoara, i-a avut în prim-plan pe campionii clubului organizator, care au câştigat şapte dintre cele 20 de finale ale turneului. „Sportivii noştri şi-au onorat blazonul şi au etalat un box competitiv ,care le-a adus victorii în şapte finale. Sorin Dobondi, Xenia Journeac, Nicolae Mateş, Robert Milac, Florin Gunea, Iulian Dodo şi Iuliu Florin Poczo s-au impus fără probleme şi au demonstrat că nu întâmplător sunt medaliaţi la campionatele naţionale. Cel mai greu meci l-a avut Poczo, care a dispus, după o luptă aprigă, de ungurul Cristian Nagy, de la Mav Syolnok”, a spus Ilie Captari, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Hunedoara.

Vedeta, aplaudată
La „Cupa Riviera”, care a readus, duminică, boxul la Brad, după o pauză de aproape 20 de ani, s-au disputat 13 partide la tot atâtea categorii de greutate. Favoritul publicului a fost pugilistul brădean Alin Leucean, legitimat la Riviera Arad, care a fost încurajat frenetic de numeroşii spectatori prezenţi în sală. Boxerul brădean a fost profet şi la el acasă şi l-a învins în meciul de la categoria 52 de kilograme pe orădeanul Laurenţiu Heveşi, un sportiv net inferior. „Am vrut din tot sufletul să boxez în oraşul meu natal şi iată că am reuşit. Am câştigat şi sper că i-am mulţumit pe brădenii care au venit în număr foarte mare la gală. Te simţi deosebit când lupţi şi ai în spate un public care te susţine non-stop”, a declarat Alin Leucean. „Sportivii mi s-au părut, în general, bine pregătiţi. Mă bucur foarte tare că la Brad se încurajează sportul şi în special, boxul. Am revenit cu mari emoţii, nu am mai fost de 30 de ani la o gală de box în Brad”, a spus fostul campion mondial de box profesionist, hunedoreanul Mihai Leu, singurul dintre invitaţii de top care s-a prezentat la gala de la Brad. Anunţata participare a lui Leonard Doroftei şi Titi „Prosop” la Brad, ca invitaţi speciali, s-a dovedit o simplă vorbă-n vânt, întrucât, cei doi nu şi-au făcut apariţia.

Campionii de la „Cupa Riviera“ Brad
ctg. 30 kg: Adrian Chiş (Riviera Arad); ctg. 32 kg: Puiu Beţiu (Riviera Arad); ctg. 45 kg: Dani Ilie (BC Arad); ctg. 45 kg: Florin Gunea (CSS Hunedoara Constructorul Hd.); ctg. 48 kg: Roberto Andor (BC Arad); ctg. 50 kg: Gabriel Bolgovici (Riviera Arad); ctg. 52 kg: Alin Leucean (Riviera Arad); ctg. 57 kg: Cătălin Tetianu (Siderurgica Hunedoara); ctg. 60 kg: Robert Milak (CSS Hunedoara); ctg. 60 kg: Silviu Antohe (BC Arad); ctg.  64 kg: Marius Sălan (Riviera Arad); ctg. 75 kg: Alexandru Cristofor (BC Arad, victorie prin KO); ctg. 91 kg: Adrian Popuţea (BC Arad).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura