Comunitate

Bolnavii de SIDA au din nou cabinet stomatologic

04 dentist 2
Nicolle Ebner
 
Cei 250 de locuitori ai Văii Jiului infectaţi cu virusul HIV, sau bolnavi de SIDA, au din nou medic stomatolog. De data aceasta doi, nu unul ca până acum. Cazul disperat al hunedorenilor cu o situaţie specială a fost rezolvat într-un timp extrem de scurt, la insistenţele preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara (CJASH), Liliana Ţolaş.
 
Va fi redeschis, patru zile pe săptămână
„Am promis că până cel târziu vineri, cabinetul stomatologic care deservea în exclusivitate bolnavii de SIDA din Valea Jiului va fi redeschis şi  am reuşit să rezolv problema mai repede decât m-am aşteptat”, a declarat Liliana Ţolaş, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Preşedintele CJAS spune că ieri a primit de la directorul Spitalului de Urgenţă Petroşani, lista cu doi medici stomatologi care s-au oferit să asigure programul cabinetului de stomatologie. „Fiecare va lucra câte două ore, unul marţi şi miercuri, celălalt, luni şi joi. Cei doi medici vor fi plătiţi din bugetul Spitalului de Urgenţă Petroşani, procedură folosită şi până acum”, mai spune Liliana Ţolaş. Aceasta menţionează că problema bolnavilor de SIDA din Valea Jiului s-ar fi rezolvat mai repede, numai că nu a fost informată. Noroc cu presa-câinele de pază al societăţii – care, în acest caz, i-a cerut un punct de vedere şi o soluţie.
 
Vă reamintim că…
În ediţia de marţi, 21 iulie, a MESAGERULUI HUNEDOREAN, semnalam faptul că: „aproape 250 de locuitori ai Văii Jiului, infectaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, nu mai au unde să-şi trateze afecţiunile dentare, deoarece, pe uşa singurului cabinet deschis special pentru astfel de cazuri, a fost pus lacătul (…) doctorul care deservea acest cabinet, timp de patru ore pe săptămână, nu a mai vrut să presteze servicii medicale, deoarece nu a fost plătit, aşa că a reziliat contractul încheiat cu Spitalul de Urgenţă Petroşani”.

2 comentarii la „Bolnavii de SIDA au din nou cabinet stomatologic

  • sunteti mari am un prieten italian care are nevoie de un astfel de cabinet stomatologic va rog din suflet sa-mi procurati o adresa.bine ca sunt inca jurnalisti ca voi.va iubesc

  • va rog sa imi transmite-ti si mie adresa sau nr de tel va rog

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura