Actualitate

Bolnavii de SIDA, abandonaţi de stomatolog

02 stomatolog

Nicolle Ebner

 La doar patru luni de la inaugurarea cu mare pompă a cabinetului stomatologic pentru seropozitivi din cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani, medicul a reziliat contractul cu spitalul, deoarece nu a fost plătit pentru serviciile prestate şi nu a primit bani nici pentru materialele folosite.

A reziliat contractul, pentru că nu a fost plătit
Aproape 250 de locuitori ai Văii Jiului infectaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA nu mai au unde să-şi trateze afecţiunile dentare, deoarece pe uşa singurului cabinet deschis special pentru astfel de cazuri, a fost pus lacătul. Potrivit declaraţiilor făcute de Liliana Ţolaş, directorul coordonator al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), medicul care deservea acest cabinet, timp de patru ore pe săptămână, nu mai vrea să lucreze acolo, deoarece nu a fost plătit, aşa că a reziliat contractul încheiat cu Spitalul de Urgenţă Petroşani. Vestea a luat prin surprindere conducerea CJAS Hunedoara, mai ales că serviciile medicale prestate de Spitalul de Urgenţă Petroşani fuseseră decontate. „Dacă erau probleme financiare, trebuiau să ne anunţe, pentru că închiderea acestui cabinet creează prejudicii unui număr de 250 de persoane, dintr-o categorie defavorizată. Or, conducerea spitalului nu a făcut nici un demers către noi sau către Direcţia de Sănătate Publică. Vom face eforturi să plătim serviciile restante din fondul de rezervă, însă pentru asta avem nevoie de un memoriu justificativ, bine întemeiat de către conducerea Spitalului de Urgenţă Petroşani”, a declarat Liliana Ţolaş.

În căutarea unui medic specialist
Deranjată de lipsa de reacţie a directorului spitalului din Petroşani, care a afirmat că nici un medic stomatolog nu vrea să lucreze în acel cabinet, deci nu mai are rost să caute, preşedintele CJAS Hunedoara, Liliana Ţolaş a început, încă de ieri, să facă lobby în rândul spitalelor şi a medicilor stomatologi din judeţ. „Am început să-i sun eu şi să fac treaba directorului de spital. Sper să-i sensibilizez, iar până vineri, să găsim un medic stomatolog, măcar provizoriu”, a menţionat Liliana Ţolaş.

One thought on “Bolnavii de SIDA, abandonaţi de stomatolog

  • nu sa lucrat numai4 ore pe saptamina ci 3 zile a 4 ore pe saptamina ,daca doriti va spun si programul cum sa lucrat

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura