Bobouţanu vrea ca Hunedoara să fie un oraş al secolului XXI

10 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Trei proiecte pentru mobilitate urbană, în valoare totală de aproape 30 de milioane de euro, au fost declarate admise de Agenţia de Dezvoltare Regională Vest din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii. Cele trei proiecte, care sunt împărţite pe coridoare (Est, Vest şi Central), vizează atât construcţia unor noi alei pietonale în Centrul vechi şi în Centrul civic al municipiului, precum şi modernizarea transportului public în municipiul Hunedoara.

„Sunt cele mai mari proiecte depuse de administraţia locală la ADR Vest, având o valoare totală de aproape 30 de milioane de euro. Prin aceste proiecte vom avea cu adevărat un oraş de secolul XXI”, a declarat Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.
Proiectul „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul Central” are o valoare totală de 9.999.205 de euro, „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul de Vest” are o valoare totală de 9.999.965 de euro, iar cel de „Modernizare a transportului în municipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul de Est” este de 9.975.197 de euro.
Ce înseamnă toate aceste proiecte? Vor fi achiziţionate 20 de autobuze ecologice, vor fi făcute piste de biciclete, sisteme informatice de management transport (compus din sistem e-ticketing, management flotă, informare dinamică a călătorilor), staţii de îmbarcare pentru călători transport public – modernizate, staţii de închiriere biciclete, iluminat public modern, mobilier urban şi multe altele. Vor fi achiziţionate câteva sute de biciclete care vor putea fi închiriate.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 11.10.2018

Nicolae Andrei Lăcătuş, cetăţean din Petroşani Pentru că a fost condamnat definitiv pentru trafic de droguri şi conducerea unui vehicul...

Bulina albă, 11.10.2018

Daniel Andronache, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara Pentru că este promotorul unei investiţii importante pentru municipiul Hunedoara, construirea unui nou...

Gura lumii, 11.10.2018

Vorbesc gurile rele că la un concurs care va avea loc în scurt timp se pregăteşte să se prezinte o...

Închide