Bobouţanu vrea ca Hunedoara să fie un oraş al secolului XXI

Sorina Popa

Trei proiecte pentru mobilitate urbană, în valoare totală de aproape 30 de milioane de euro, au fost declarate admise de Agenţia de Dezvoltare Regională Vest din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii. Cele trei proiecte, care sunt împărţite pe coridoare (Est, Vest şi Central), vizează atât construcţia unor noi alei pietonale în Centrul vechi şi în Centrul civic al municipiului, precum şi modernizarea transportului public în municipiul Hunedoara.

„Sunt cele mai mari proiecte depuse de administraţia locală la ADR Vest, având o valoare totală de aproape 30 de milioane de euro. Prin aceste proiecte vom avea cu adevărat un oraş de secolul XXI”, a declarat Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.
Proiectul „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul Central” are o valoare totală de 9.999.205 de euro, „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul de Vest” are o valoare totală de 9.999.965 de euro, iar cel de „Modernizare a transportului în municipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul de Est” este de 9.975.197 de euro.
Ce înseamnă toate aceste proiecte? Vor fi achiziţionate 20 de autobuze ecologice, vor fi făcute piste de biciclete, sisteme informatice de management transport (compus din sistem e-ticketing, management flotă, informare dinamică a călătorilor), staţii de îmbarcare pentru călători transport public – modernizate, staţii de închiriere biciclete, iluminat public modern, mobilier urban şi multe altele. Vor fi achiziţionate câteva sute de biciclete care vor putea fi închiriate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.