Bobora şi Avram, mulţumiţi de rezultatele Apa Serv Valea Jiului

13 decembrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Maximilian Gânju

La şedinţa de bilanţ a Apa Serv Valea Jiului au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, dar şi fostul director al societăţii de apă şi canal, Costel Avram, actualul administrator public al judeţului.
Apa Serv Valea Jiului are ca principal acţionar chiar CJ Hunedoara. „Aduc în discuţie proiectele europene implementate de Apa Serv Valea Jiului, pentru că în mai multe rânduri au fost subliniate în mod pozitiv. Nu în ultimul rând, vreau să vă spun că loc de mai bine există tot timpul. Vă doresc succes“, a spus Mircea Bobora la şedinţa de bilanţ a operatorului de apă.
„Ca fost director al Apa Serv Valea Jiului, mă bucur de rezultatele care au fost şi care sunt acum. Săptămâna aceasta am fost la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Române a Apei, iar acolo s-a subliniat faptul că am fost primii care am făcut proiecte europene. Te bucuri când vezi că eşti apreciat, că munca ta este apreciată. Te bucuri când ai parte de un colectiv bun cum este cel de la Apa Serv şi mi-aş dori să am parte de un asemenea colectiv şi la Consiliul Judeţean Hunedoara”, a spus şi Costel Avram, administratorul public al judeţului.
Ca şi în anii trecuţi, operatorul de apă a reuşit să obţină un profit consistent de pe urma vânzării energiei electrice produsă la microhidrocentralele proprii. „Apa Serv Valea Jiului a fost şi în acest an independentă energetic, adică a produs energia necesară consumului propriu, dar şi un plus de 15 la sută“, a precizat directorul tehnic al societăţii, Florin Donisa. Tot în acest an, Apa Serv a reuşit să aducă apa şi în casele a zeci de localnici din Valea Jiului, în zone greu accesibile, la gospodării unde părea imposibil ca serviciul să ajungă în viitorul apropiat. Exemplul este Strada Coasta din Petroşani, unde familiile aşteptau de peste 40 de ani să aibă apă la robinete. Totodată, societatea a demarat deja al doilea proiect de modernizare a infrastructurii de apă şi canal pe fonduri europene. În prima parte a acestui proiect, finanţarea europeană a fost de 118.406.893 lei. Al doilea proiect derulat până în 2020 prevede modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată cu precădere în vestul Văii Jiului şi are o finanţare nerambursabilă de 323.748.755 lei.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Felicitari ! Rog Consiliul Judetean Hunedoara (PSD) sa nu uite de asfaltarea drumurilor judetene din Parang si Valea de Pesti (pentru a se putea dezvolta turismul) !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Polisportivul hunedorean Avram Iancu a fost decorat cu “Steaua României”

       Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler lui Avram-Marius Iancu, bibliotecarul și polisportivul...

Biblioteca județeană donează 5000 de cărți românești liceului românesc din Gyula

       În zilelede 12 și 13 decembrie, o delegație condusă de reprezentanții Bibliotecii Județene”Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, va însoți...

Salonul de iarnă al artiştilor fotografi hunedoreni

Reprezentanţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva (MCDR) vă invită să participaţi mâine, de la ora 18:30, la vernisajul celei...

Închide