Sport

Boala ratărilor şi euforia golurilor

Ciprian Marinuţ

Lidera SuperLigii Realsport, Avantaje, a pierdut surprinzător, scor 1-2,  întâlnirea cu Liverpool, după un meci în care a ratat cât alţii în 10 partide. În Liga B şi Liga C, echipele au „inventat“ sărbătoarea eficienţei, toate partidele având minimum trei goluri marcate, iar vedete în acest sens fiind întâlnirile Young Boys – General Service 8-8 şi Continental – Dolce Vizio Caffe 6-6.

Au dat-o-n bară
Câştigătoare a duelului direct cu principala contracandidată, Alfa Team Cristur, lidera Avantaje s-a împiedicat în etapa de duminică de „barele porţii“ celor de la Liverpool, echipă fără pretenţii la titlu. Primul pas greşit din play-off pentru campioană poate fi pus pe seama ghinionului, întrucât Avantaje a dominat categoric meciul, a ţintit de trei ori bara şi a ratat alte numeroase ocazii clare. „Veteranul“ Polvrea (min. 4) a deschis scorul, după ce un adversar a respins şutul lui Boloş şi se părea că Avantaje are o misiune uşoară. Liverpool a replicat însă rapid, iar Bodea (min. 5) a egalat cu un lob peste portarul Cimporescu, care a boxat greşit mingea la marginea careului. Avantaje a atacat furibund, însă Mureşan, Simion, Doboş şi Boloş l-au luat la ţintă pe portarul Atanasiu, iar Ţiglar (min. 25) a ţintit bara. Ofensiva liderei a continuat şi după pauză, în ciuda ploii dese, însă de marcat, au marcat adversarii. Bodea (41) a scăpat pe contraatac, după o pasă în adâncime, l-a pierdut pe drum pe Polvrea şi a şutat imparabil în vinclul colţului scurt. Avantaje a reluat asediul porţii adverse, însă Ţiglar a mai trimis de două ori mingea în bară în minutele 45 şi 49, iar portarul Atanasiu a făcut minuni şi şi-a salvat echipa. În urma acestui insucces, distanţa dintre Avantaje şi Alfa Team Cristur s-a redus la două puncte, însă lidera are şi un meci mai puţin disputat.

Sărbătoarea eficacităţii
În ligile inferioare, unde se joacă mai mult din pasiune, toate partidele au fost condimentate din plin cu goluri, sarea şi piperul fotbalului. Cele mai multe (16) s-au marcat în partida din Liga B, dintre Young Boys şi General Service, scor 8-8, iar cele mai puţine, în jocurile Proiectul Rabla – Comsid Tehnosteel, scor 0-3, şi Sews Deva I – Golden Team, scor 3-0. Pe locul doi în topul eficacităţii, a fost partida Venus Deva – Bamboo, scor 10-5, iar cele mai echilibrate au fost întâlnirile Continental – Dolce Vizio Caffe, scor 6-6, şi Tikva Construct – D.P.D., scor 6-5.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.