Blocul groazei din Hunedoara va fi demolat!

Adriana Năstase

Primăria municipiului Hunedoara a făcut curăţenie în spatele blocului G2 de pe strada Mureşului.
Nu este prima dată când cetăţenii care lo­cu­iesc aici (mulţi fără forme legale) provoacă un adevărat focar de infecţie prin aruncarea de­şeurilor la voia întâmplării, susţin repre­zen­tanţii primăriei.

Fără forme legale
Lucrurile sunt, însă, mult mai grave aici, cetăţenii stau fără curent electric, apă potabilă, iar mizeria din interior nici nu poate fi descrisă.
Blocul de locuinţe sociale aflat în proprietatea primăriei urmează să fie demolat, din cauză că, în urma unei expertize tehnice făcute la solicitarea instituţiei, a rezultat că imobilul nu mai poate fi reabilitat. Ani la rând, locuitorii de aici au aruncat gunoiul menajer de pe geam, în spatele blocului.
„Am solicitat Serviciului Fond Locativ şi Relaţia cu Asociaţiile de Proprietari, Legalitate şi Acţiuni în Instanţă o situaţie amănunţită a lo­cuinţelor sociale de aici. Am evacuat o parte dintre cei care ocupau aceste locuinţe fără forme legale şi urmează să facem şi alte evacuări. Cei care nu au domiciliul în municipiul Hunedoara vor fi trimişi în localităţile de do­miciliu. Ulterior, vom demola clădirea, pentru că deşi am avut bunăvoinţă, cei care locuiesc aici pur şi simplu au distrus-o”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Despre acţiunea de curăţenie de ieri, primarul spune că, deşi nu intra în atribuţiile instituţiei trebuia făcută. Blocul este situat în apropierea altor clădiri de locuinţe şi ceea ce se formează aici reprezintă un focar de infecţie, un pericol la adresa sănătăţii populaţiei. Zilele caniculare din ultima perioadă au „contribuit” şi ele la agravarea situaţiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.