Blaga, încã în şah

Magdalena Şerban

Ieri, la Orăştie, deputatul PDL Iosif Blaga (foto) şi-a dat întâlnire cu mass-media hunedoreană, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a punctat activitatea sa de parlamentar, adâncind totodată, misterul viitoarei sale candidaturi.

Primar…
Dacă totul a fost clar în ceea ce priveşte susţinerile parlamentare ale lui Iosif  Blaga, pe parcursul a trei ani de mandat ca deputat (37 de cuvântări în plen, 26 de propuneri legislative, două interpelări, 34 de declaraţii politice şi numeroase proiecte sociale sprijinite), nu acelaşi lucru se poate spune despre viitorul său politic. După ce timp de 14 ani, a fost primar la Orăştie, iar actualul edil, Alexandru Munteanu, a anunţat că nu va mai candida, Blaga a luat în calcul să revină în funcţie. Doar că nu este singurul care îşi doreşte acest lucru, în bătălia din partea PDL, pentru fotoliul de primar al Orăştiei, înscriindu-se şi directorul Finanţelor Publice Hunedoara, Lucian Heiuş. Aşa se face că anul trecut, Blaga a dat un ultimatum PDL-ului (1 ianuarie 2012), referitor la stabilirea viitorului candidat. Termenul a trecut, iar decizia a întârziat să apară. “Aştept să se facă sondajul promis de conducerea judeţeană a PDL, iar dacă acest sondaj mă va da câştigător cu peste 50 la sută din preferinţe, mă voi înscrie în cursa pentru primărie. Dacă sondajul se va face fie prea târziu, fie deloc, atunci mă voi reorienta. Nu exclud să candidez ca independent sau din partea altei formaţiuni politice. Sincer, încă nu m-am hotărât, ce voi face”, a afirmat Iosif  Blaga.

…sau poate tot parlamentar
Potrivit acestuia, nici un nou mandat de parlamentar nu este exclus să-i facă, din nou, cu ochiul. “Parlamentul României ar putea să fie o altă variantă, nu neapărat una sigură la ora actuală, ţinând cont că încă nu s-a stabilit legea electorală, nu se ştiu colegiile şi nu se cunoaşte  modul în care se va vota. În momentul când se vor lămuri lucrurile (cu candidatul PDL la primărie, cu colegiile), voi putea spune ce punct de vedere am faţă de o candidatură pentru un nou post de parlamentar”, a mai subliniat deputatul.

Populaţia va decide
Desemnarea candidatului la primăria Orăştie se va face, ca şi în celelalte locaţii, în urma unui sondaj efectuat de un institut de specialitate. “Desigur, aşa cum am mai spus, va exista un sondaj, în scurt timp. Sondaj vom avea nu doar la Orăştie, ci şi în alte localităţi ale judeţului. Ceea ce este de subliniat reprezintă faptul că vom desemna candidaţii pe care populaţia îi doreşte. Personal, apreciez atât activitatea de primar a lui Blaga, precum şi cea actuală, de deputat în Parlamentul României, cât şi profesionalismul lui Lucian Heiuş şi modul în care conduce Finanţele hunedorene”, a spus Dorin Gligor, preşedintele PDL Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.