Bine-i si mai târziu, decât niciodatã!

4 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Livia Botici

După patru ani de zile, timp în care şi-au pierdut orice speranţă că imobilul lor va fi refăcut vreodată, locatarii unui bloc din Vulcan au aflat cu uimire că li s-a aprobat o finanţare nerambursabilă de 100.000 de dolari, pentru repararea acoperişului.

Proiect refuzat prima dată
Demersurile au început în data de 23 octombrie 2006, când un grup de iniţiativă din blocul EVSN – Vulcan, de pe strada Nicolae Titulescu, a trimis către Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) o cerere de finanţare pentru reabilitarea acoperişului. Proiectul viza accesarea sumei de 100.000 de dolari în cadrul Componentei de regenerare socio-economică – Schema de dezvoltare socială a comunităţilor miniere, care era destinată comunităţilor miniere din localităţi cu mai puţin de 50.000 de locuitori. „Finanţarea respectivă trebuia să asigure rezolvarea unei probleme de infrastructură pentru minimum 200 de beneficiari direcţi. Conform reglementărilor FRDS şi ale Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, proiectele se aprobau pe bază de competiţie, în funcţie de urgenţa şi gravitatea problemei pe care o ridicau solicitanţii, de beneficiile aduse, implicarea comunităţii, calitatea proiectului şi durabilitatea investiţiei”, a declarat Dorel Şchiopu, preşedintele Asociaţiei de proprietari din Blocul EVSN – Vulcan. În 2006, dosarul depus de comunitatea din Vulcan a ajuns în etapa finală, în care se calificaseră aproximativ 100 de proiecte din ţară, dar fonduri existau doar pentru 60 dintre acestea. „Deşi blocul EVSN este unul dintre cele mai vechi din Valea Jiului, fiind construit în 1953, iar starea acoperişului era foarte proastă, în sesiunea de proiecte 2006-2007, cererea locatarilor din acest bloc nu a fost aprobată”, mai spune Şchiopu.

Reuşită, după 4 ani
Şi totuşi, proiectul a fost avizat favorabil acum câteva zile. „În 30 septembrie 2010, cererea depusă de locatarii blocului EVSN a primit răspuns favorabil. Prin adresa nr. 645/27.09.2010, FRDS ne-a transmis faptul că proiectul „Construire acoperiş tip şarpantă la Blocul EVSN – Vulcan” a fost aprobat şi că, în baza acestei aprobări, comunitatea va primi cu titlu gratuit o sumă de bani denumită grant, în valoare de 100.000 de dolari, pentru realizarea proiectului, singurul de acest fel din municipiul Vulcan”, declară preşedintele Asociaţiei de proprietari din Blocul EVSN – Vulcan.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Sute de elevi depistaţi cu păduchi

După trei luni de vacanţă, la mijlocul lunii septembrie, elevii s-au reîntors la cursuri. Odată cu începerea anului şcolar, Direcţia...

Neputinţă şi circ fără glorie

CFR Simeria a continuat să sufere în faţa porţii adverse şi în meciul din deplasare cu Gloria Arad, scor 1-1....

Democraţie cu despot luminat (I)

Voi încerca, pe parcursul a două editoriale, o modestă explicaţie asupra preferinţei românilor pentru modelul salvatorului întruchipat de o singură...

Închide