Sport

Bild și Marca se înclină în fața „tricolorilor”: „Cei 40.000 de fani români au scandat «Ucraina! Ucraina!». Piele de găină!”

Prestigiosul tabloid Bild a fost im­presionat de atitudinea suporterilor noștri, dar și de evoluția jucătorilor lui Edi Iordănescu: „A fost unul dintre cele mai emoționante momente de la Euro”, scrie gsp.ro.

Înfășurați în drapeluri ucrainiene
Reprezentativa României a plecat cu dreptul la Euro 2024 și a câștigat de-o manieră impresionantă în fața Ucrainei (3-0). Martori neutri la show-ul „trico­lo­rilor”, jurnaliștii germani au fost im­pre­sionați. Atât de evoluția jucătorilor lui Edi Iordănescu, cât și de suporterii români.
Sub titlul „Fanii României îți fac pielea de găină”, tabloidul Bild a scris că sus­ținătorii reprezen­ta­tivei noastre au oferit „unul dintre cele mai emo­țio­nan­te momente de la Euro”. La ce se re­feră? „Îna­intea meciului, emoțiile au fost mari. Ucrainenii, care joa­că primul lor turneu major de la atacul Rusiei din 2022, au avut lacrimi în ochi atât pe teren, cât și în tribune, în timp ce s-a intonat imnul lor național. Jucătorii au intrat pe teren înfășurați în drapeluri ucrainene.
Apoi momentul a devenit emo­țio­nant în blocul supor­te­rilor români aflați pe sta­di­o­nul din München. Cei apro­xi­mativ 40.000 de fani au scandat zgo­motos «Ucraina! Ucraina!» și s-au soli­darizat cu țara vecină. Piele de gă­ină!”, a scris Bild.

Bild: „Doar românii au dat dovadă de pasiune pe teren”
Meciul? „Antrenorul Ucrainei, Serhiy Rebrov (50 ani), a spus înainte de meci: «Noi jucăm pentru soldații noștri, pentru luptătorii noștri, pentru oamenii noștri!» Cu toate acestea, a existat puțin spirit de luptă în jocul Ucrainei. Cu 0-3 au pierdut partida. Doar românii au dat dovadă de pasiune pe teren.
Ucraina a jucat mai bine în primele minute, dar n-a putut învinge bastionul românesc. Șocul pentru ei a venit în minutul 29. Remarcabilul Nicolae Stanciu (31) a marcat un gol fantastic de la distanță. Deja unul dintre cele mai frumoase goluri ale turneului!”, a scris Bild.
Jurnaliștii germani sunt convinși că, astfel, „România a făcut deja un pas uriaș către optimile de fi­nală. Și deosebit de fru­mos pentru români: a fost prima lor vic­torie la un Campionat Euro­pean din 2000 încoace și doar a doua la general în isto­ria participărilor la Cam­pio­natul European. Deci iată că pot”.

Marca: „România zdrobește visul ucrainean”
În Spania, cotidianul Marca a titrat peste cro­nica partidei „România zdrobește visul ucrainean într-o după-amiază fatidi­că pentru Lunin”. Și a amin­tit la rându-i momentul în care jucătorii ucraineni au ieșit pe teren înfășurați în drapelul țării lor: „Un gest care acum este istorie a fotbalului și pe care până și rivalii l-au aplaudat. Dar pe teren n-au fost prieteni și România a spus-o clar”.
Mai mult, Marca a scris că „echipa lui Iordănescu nu a avut milă de adversara sa, pe care a depășit-o în baza go­lurilor marcate și cu ajutorul lui Lunin, care a greșit la primele două, în ceea ce re­pre­zintă a doua vic­torie în șase participări la Euro”. Publicația amintită consideră că primul gol a fost capital:
„România a pro­fitat de pri­ma șansă clară pe care a avut-o după o jumătate de oră de joc. Stanciu a în­scris, fără îndoială, unul din­tre cele mai frumoase goluri ale turneului final”. Iar reușita sa „a înclinat balanța spre partea românească. Apoi, doar bara transversală a îm­piedicat un nou gol minunat”.
Cei mai buni jucători români, în viziunea celor de la Marca, au fost Radu Drăgușin, Andrei Burcă, Dennis Man și Nicolae Stanciu. Fiecare a primit câte 3 stele.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura