Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

5 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Magdalena Șerban

   Origin, de Dan Brown, apărută la Editura Rao (2017) este propunerea făcută de reprezentanții Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva pentru această săptămână. Reprezintă cel de-al cincilea volum dedicat unui profesor de la Harvard, expertul în simbolistică Robert Langdon, protagonistul din “Codul lui Da Vinci”, scriere care a pus sub semnul întrebării istoria creștinismului.

Romanul e inspirat din întrebarea „Va supraviețui Dumnezeu științei?”, după cum susține autorul care este de părere că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în istoria omenirii. Cu o acțiune plasată în Spania, “Origin” debutează cu momentul în care profesorul Langdon ajunge la Muzeul Guggenheim din Bilbao pentru a asista la un anunț public făcut de un miliardar futurist și singuratic, care promite că va „schimba fața științei pentru totdeauna”. Evenimentele iau foarte repede o întorsătură neașteptată, oferindu-i profesorului Langdon ocazia de a vizita situri istorice din Spania. ,,Biblioteca Judeteană Ovid Densusianu Hunedoara-Deva oferă cititorilor și alte romane ale scriitorului Dan Brown: Codul lui Da Vinci, Înger și Demon, Fortăreața digitală, Inferno, Conspirația, Simbolul pierdut”, spune bibliotecara Diana Trif. De subliniat că Dan Brown este autorul mai multor best-seller-uri, printre care Codul lui Da Vinci, Îngeri și Demoni, Inferno sau Simbolul pierdut. Romanele lui au fost publicate în 54 de limbi și vândute în mai mult de 200 de milioane de exemplare. În 2005, revista Time l-a desemnat ca fiind unul dintre cei mai influenți 100 de oameni din lume. De altfel, scriitorul american recunoaște că părerile sale ar putea să nu fie bine primite de clerici, însă a lansat un îndemn public la armonie între marile religii ale lumii și aceia care nu sunt adepții niciunei credințe religioase.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Începe campania DEVA CURATĂ!

Primăria Municipiului Deva organizează, în perioada 13-23 mai 2019, o campanie de ecologizare a oraşului, sub genericul ,,DEVA CURATĂ!”.

Turiştii au lăsat în Deva aproape 160 de mii de lei

Cetatea Devei şi Complexul Aqualand au avut încasări substanţiale în minivacanţa prilejuită de Ziua Internaţională a Muncii şi sărbătorile pascale....

S-a deschis sezonul estival în Staţiunea Geoagiu-Băi

După lungi emoţii ce au ţinut de reabilitarea drumului judeţean DJ 705, care în urma iernii s-a ales cu cratere...

Închide