Biblioteca județeană recomandă cartea acestei săptămâni

9 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Magdalena Șerban

         Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“Hunedoara-Deva vă invită să descoperiți Miracolul telomerilor : noua știință a păstrării tinereții, de Elizabeth Blackburn, apărut la Lifestyle Publishing, în 2017. Volumul ne explică modul în care îmbătrânim la nivel celular și cum putem să ne păstrăm sănătatea cromozomilor și a celulelor prin schimbări simple ale stilului de viață.

      Pelângă ceilalți factori cunoscuți care afectează îmbătrânirea și îmbolnăvirea,dr. Elizabeth Blackburn a descoperit telomeraza, enzima care hrănește și întregește telomerii, protectorii moștenirii noastre genetice. Lungimea și sănătatea telomerilor sunt esențiale pentru sănătatea și longevitatea organismului uman. Inspirându-se din ultimele cercetări ştiinţifice, cartea prezintă liste de alimente sănătoase pentru telomeri și propune tipuri de exerciţii.

   ,, Elizabeth Blackburn este un biologamerican de origine australiană, laureată al Premiului Nobel pentruFiziologie-Medicină în anul 2009, împreună cu Jack Szostak și Carol Greider, pentru descoperirea felului în care cromozomii sunt protejați de telomeri și aenzimei telomerază. Descoperirile făcute de autoare și de colegii săi arată că exercițiile fizice, dieta, somnul, calitatea vieții au un efect profund asupra telomeriilor, o carte care explică procesul de îmbătrânire la nivel celular și cum putem să ne păstrăm cromozomii și celulele sănătoase cât mai mult timp ”,susține bibliotecara Diana Trif. Mai trebuie precizat că în 2007, autoarea a fost inclusă de revista TIME în lista celor mai influenți 100 de oameni ai planetei. În prezent, este președinte al Institutului Salk.

    „ O sinteză excepțională de factori biologici și psihosociali care cresc longevitatea prin efectul pe care îl au asupra telomerilor. Aceste noi progrese ale cunoașterii îngăduie oamenilor să aibă o viață mai lungă și mai sănătoasă” – arată Albert Bandura, profesor emerit la Universitatea Stanford.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/
Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Membrii unei grupări de spărgători au fost arestaţi

                                                          Maximilian Gânju Poliţiştii hunedoreni au efectuat şase percheziţii domiciliare la o grupare...

Pacienţii grav bolnavi de la spitalul devean au condiţii mai bune pentru terapie

Bolnavii din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, care sunt nevoiţi să facă chimioterapie, au de acum condiţii mult mai...

Bulina neagră, 7.12.2018

Larisa Geanina M., tânără din municipiul Lupeni Pentru că, deşi este condamnată şi judecată şi în alte dosare aflate pe...

Închide