Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Cele sapte luni ale lui Maali Almeida, de Shehan Karunatilaka, apărută la Bookzone, București, 2023.

 

Morții au dreptul la un punct de vedere

Volumul este o satiră mistuitoare, plasată în haosul războiului civil din Sri Lanka, care a impresionat juriul Booker Prize 2022 prin „scopul său ambiţios şi îndrăzneala plină de umor a tehnicilor narative”. Un thriller contra cronometru în căutarea criminalului, fiind un roman cu fantome, mult umor și o umanitate profundă, care nu trebuie să lipsească din biblioteca unui cititor pasionat.

 

„Este un thriller metafizic, o comedie neagră despre viața de apoi care dizolvă nu doar granițele dintre genuri, ci și dintre viață și moarte, dintre corp și spirit, dintre est și vest. Este o joacă filozofică cu totul serioasă, care îl duce pe cititor în inima întunecată a lumii — ororile sângeroase ale războiului civil din Sri Lanka. Odată ajuns acolo, cititorul descoperă și tandrețea, frumusețea, dragostea, loialitatea și urmărirea unui ideal care justifică fiecare viață umană.”

— Neil MacGregor, președintele juriului Booker Prize

 

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura