Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este Cartea mică a marilor expediții: Aventuri în Necunoscut care au schimbat lumea, de Jheni Osman, apărută la Editura Niculescu, București, 2021.

 

„Manifestând un talent deosebit și o înțelegere profundă a subiectului, Jheni Osman construiește o poveste captivantă pentru a ne arăta cum marile aventuri în necunoscut au contribuit în mod covârșitor la descoperiri științifice esențiale, care continuă să schimbe felul în care interacționăm cu lumea… Autoarea face o treabă minunată atunci când ne arată cât de departe am ajuns și, în același timp, cât de multe lucruri mai sunt de descoperit” – Leon McCarron, explorator, regizor și scriitor irlandez.

 

Scrierea reprezintă o călătorie antrenantă și plină de suspans pe pământ, sub apă și în spațiul cosmic, pentru a descoperi aventurile excepționale și inovatoare ale unor oameni curioși și curajoși. Aceste expediții au avut o influență covârșitoare asupra imaginii noastre despre lume, ne-au transformat modul de viață și au inspirat generații întregi.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/