Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Europa. O istorie naturală , de Tim Flannery, apărută la Editura Litera, București, 2020.

 

De la începuturi…

De la autorul de bestselleruri internaționale și faimosul om de știință Tim Flannery, o istorie a Europei așa cum nu a mai fost scrisă: o poveste ecologică a pământului însuși și a forțelor care au modelat viața. … Autorul aplică istoriei Europei abordarea interdisciplinară elocventă pe care a folosit-o la istoriile ecologice dedicate Australiei și Americii de Nord. El începe când continentele Asia, America de Nord și Africa au interacționat pentru a crea un arhipelag de insule care va deveni ulterior Europa pe care o cunoaștem azi. Arhipelagul european de acum 100 de milioane de ani era poziţionat la est de Groenlanda, la vest de Asia şi centrat pe o regiune care se întindea între 30 şi 50 de grade latitudine nordică de Ecuator. Locul cel mai potrivit spre care să ne îndreptăm maşina timpului ar fi insula Bal (ce face parte astăzi din regiunea baltică). În esență, scrierea este o monografie din punct de vedere geologic, evolutiv, genetic, social, istoric, o privire în trecut care urmărește să ofere un tablou cuprinzător al metamorfozelor „bătrânului continent”, dar un tablou care să dea seamă, într-un fel, și pentru epoca contemporană. Este o carte ce mustește de informații, născută din admirația autorului, un australian, pentru Europa.

 

 

„O poveste captivantă… o panoramă curajoasă și în culori bogate a istoriei ecologice a Europei… Studiul superb al lui Flannery ne arată că Europa este un tărâm al «dinamismului excepțional» și al rezilienței.“ The Guardian

 

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura