Biblioteca Judeţeană “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva participă la Ziua Internaţională a Cititului Împreună 2019

31 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

În fiecare an, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, oamenii de pretutindeni citesc cu voce tare împreună şi împărtăşesc poveşti pentru a promova cititul ca pe un drept care aparţine tuturor oamenilor.

Pe 1 februarie 2019, proiectul “Ora să şTIM” va fi lansat cu activităţi pentru copii în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva şi sprijiniţi de către bibliotecile publice din localităţile Brad, Râu Mori, Sarmizegetusa, Răchitova, Beriu, Romos, Zam, Crişcior, Toteşti şi Gurasada.
La nivel naţional proiectul cuprinde 150 de biblioteci din 12 judeţe, se alătură acestei mişcări internaţionale şi, împreună cu zeci de bibliotecari şi sute de copii, părinţi şi pasionaţi de lectură din întreaga ţară, împărtăşesc curiozitate şi bucurie prin intermediul cărţilor pentru copii.
Interesul faţă de lectură şi de subiectele şTIM (ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică) reprezintă un dar pe care generaţia noastră îl poate oferi copiilor şi generaţiilor următoare. În cadrul evenimentului, copiii vor asculta poveşti captivante şi vor avea ocazia să facă mici experimente alături de bibliotecari. Activităţile vor genera un interes deosebit faţă de comunicarea verbală şi alte forme de comunicare, deoarece copiii trebuie să identifice şi să descrie fenomenele cercetate şi să-şi exprime gândurile, ideile şi să pună întrebări.
“Copiii învaţă urmărind ce fac cei mari. Iar noi adulţii, adeseori uităm să le arătăm celor mici câtă plăcere şi bucurie ne aduce cititul. Citind împreună cu copiii, acasă, la bibliotecă sau la şcoală, le transmitem această bucurie în mod direct şi sincer. În acest an, care în România este declarat şi Anul Cărţii, Ziua Internaţională a Cititului Împreună este nu doar o bucurie care aduce în prim plan copiii şi cartea ci, prin popularizarea temelor şTIM, le stârneşte copiilor curiozitatea şi dorinţa de a explora. Cu ocazia ZICI dar şi de-a lungul proiectului Ora să şTIM, bibliotecarii şi adulţii care vor citi vor inspira copiii cu poveşti incitante şi îi vor provoca să pătrundă în lumea matematicii, ştiinţei şi tehnologiei. Iar acolo, copiii vor descoperi o lume pe măsura curiozităţii şi isteţimii lor. Este ceea ce credem atât noi, cei de la Fundaţia Progress, cât şi iniţiatorii proiectului Ora să şTIM/ Volunteer readers, Deutsche Telekom Stiftung” – Claudia Şerbănuţă, Project Manager Ora să şTIM.
Studiile arată că persoanele care citesc frecvent sunt în măsură să-i înţeleagă mai bine pe ceilalţi, să empatizeze cu ei şi să vadă lumea şi din perspectiva altora. Aşadar, nu ne rămâne decât să vă invităm la bibliotecă! Vă aşteaptă o experienţă şTIM dedicată copiilor şi pasionaţilor de lectură.
Ziua Internaţională a Cititului Împreună 2019 este un eveniment susţinut la nivel naţional de grupul Citim Împreună România.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu”, Deva

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 31.01.2019

Daniel Cristian Muntean, tânăr din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la trei ani de închisoare, fiind acuzat de...

Bulina albă, 31.01.2019

Avram Iancu, bibliotecar şi polisportiv din Petroşani Pentru că a început o cursă de alergare de 620 km, între Petroşani...

Din nou, mare scandal în Consiliul Local Deva! „Păruiala“ dintre Oancea şi Mareş continuă!

Primarul Florin Oancea (foto stânga) a avut, ieri, un schimb dur de replici cu consilierul local Răzvan Mareş (foto dreapta)....

Închide