Biblioteca Judeţeană îşi actualizează colecţiile şi baza de date

Activitatea Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Deva, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, se desfăşoară în baza programului normal de lucru, doar cu oprirea temporară a relaţiilor cu publicul. Angajaţii bibliotecii au astfel răgazul să verifice în amănunt şi să aducă la zi baza de date, pe fiecare segment de activitate.
În această perioadă, se continuă activitatea de digitizare a presei din colecţiile bibliotecii şi OCR-izarea documentelor scanate (transformarea în fişiere editabile) şi publicarea lor pe Internet şi Intranet. Concomitent, se lucrează la scanarea coperţilor documentelor de bibliotecă existente şi completarea bazei de date cu acestea, precum şi verificarea sutelor de mii de documente de bibliotecă aflate în baza informatică a instituţiei, astfel încât evidenţa lor să fie cât mai exactă, iar utilizatorii să aibă acces facil la ele.
Compartimentul Informare Bibliografică a elaborat buletinul informativ „Noutăţi în bibliotecă“ (trimestrul I), astfel încât, în viitorul nu prea îndepărtat, cititorii să fie la curent cu tot ce este nou în bibliotecă. De asemenea, este în curs de elaborare „Calendarul aniversărilor culturale“, o lucrare cu o periodicitate lunară, în care sunt trecute în revistă cele mai importante evenimente, aniversări sau comemorări de personalităţi. (Biroul de presă al CJ Hunedoara)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tot mai mulţi hunedoreni în şomaj tehnic

Din cauza noului virus, mai multe firme din judeţ au pus lacăt pe uşă, oamenii fiind trimişi în şomaj tehnic.

Aparatul de testare pentru noul coronavirus funcţionează la spitalul din Hunedoara

Aparatul de testare pentru noul virus funcţionează deja la Spitalul municipal din Hunedoara. Specialiştii de la laboratorul unităţii medicale fac...

Bulina neagră, 22.04.2020

Ionel-Lucian Costineanu, cetăţean din municipiul Hunedoara Pentru că, în urma scandalului provocat sâmbătă în Hunedoara, când a atacat alături de

Închide