EvenimentFlash

Beniamin Jian, ucigaşul a cinci oameni, vrea capete picate

Livia Botici

Cel mai periculos ucigaş în serie din judeţul Hunedoara, care la începutul anului 1995 a înspăimântat întreaga ţară, prin cele cinci crime pe care le-a comis, ameninţă că se va răzbuna pe magistraţii hunedoreni, dar şi pe jurnaliştii care au avut „curajul” să-l fotografieze.

Proces plin de nervi

Adus ieri în faţa instanţei pentru un proces despre care magistraţii ştiau că a fost intentat de el, Beniamin Jian (foto) a făcut un întreg circ în sala de judecată. Deranjat că jurnaliştii aflaţi pe holurile tribunalului au avut „tupeul“ să-l fotografieze, acesta a început să strige la judecătoare şi la jandarmii care îi asigurau escorta. „Vă rog să mă descătuşaţi, eu sunt la regim semi-deschis, nu trebuie să am cătuşe la mâini, în sala de judecată. Şi spuneţi-mi, doamnă judecătoare, de ce îi lăsaţi pe ăştia să mă fotografieze? Cred că m-aţi adus aici, ca să pot să fiu filmat! De aceea m-aţi adus? Resping această acţiune, pentru că nu eu am introdus-o. Hârtia aceasta (n.r. – prin care era făcută contestaţia la executarea pedepsei) este un fals, nu eu am scris-o. Vă voi da în judecată pe toţi! Tribunalul îl voi acţiona la Consiliul Superior al Magistraturii, pe jandarmi şi pe jurnalistul care m-a fotografiat îi voi da în judecată, pe primii pentru că nu m-au păzit, iar pe ultimul, pentru că mi-a făcut poză fără să aibă acordul meu”, a urlat Beniamin Jian în sala de judecată.

O istorie neagră

Beniamin Jian, actual Laichici, după ce a luat numele interpretei de muzică populară Liliana Laichici, s-a născut la 14

martie 1954, în Deva. În prezent, este condamnat pe viaţă pentru uciderea a cinci persoane, doi dintre cumnaţii săi, o colegă de-a soţiei sale, bărbatul despre care credea că este amantul soţiei lui, dar şi pentru împuşcarea mortală a proprietarului armei de care se ajutase la producerea masacrului. Chiar dacă este deţinut pe viaţă, Beniamin Jian ar putea fi eliberat din închisoare în următorii ani, deoarece, după ce va împlini vârsta de 60 de ani, pedeapsa îi va fi schimbată în 25 de ani de închisoare. Ucigaşul s-a lăudat, în trecut, că este autorul a mai multe crime, în afara celor cinci. Pe două dintre acestea a susţinut că le-a comis într-o biserică, în timpul comunismului. Una dintre victime, spunea Beniamin Jian, era o tânără de 19 ani, care l-ar fi minţit că se mărită cu el.

One thought on “Beniamin Jian, ucigaşul a cinci oameni, vrea capete picate

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura