Bebeluş născut pe munte, salvat de pompieri

03 bebe munteAlice Brandisz

Duminică, o femeie de 20 de ani a dat naştere unui băieţel, într-o zonă muntoasă, greu accesibilă. Suzana Toma se afla împreună cu soţul ei la cules de fructe de pădure la munte, într-un loc numit Fântâna Rece, din zona localităţii hunedorene Baru.

Deşi tânăra nu prezenta nici un semn că se apropie momentul naşterii, la un moment dat au început contracţiile. Pentru că starea femeii se înrăutăţea, soţul a apelat numărul de urgenţă 112, pentru a solicita ajutor. Din cauza zonei greu accesibile în care se aflau cei doi, echipajele de intervenţie nu au putut ajunge imediat. Paramedicii au ţinut însă în permanenţă legătura prin telefon cu soţul femeii însărcinate. Aceştia l-au coordonat pas cu pas pentru  a-i acorda soţiei ajutorul necesar. La câteva minute de la sosirea pe lume a micuţului, un echipaj de prim ajutor al subunităţii de pompieri Baru a ajuns la locul indicat. Pompierii au avut de parcurs  un drum de aproximativ două ore pe o potecă de munte abruptă. Imediat, salvatorii au tăiat şi clampat cordonul ombilical şi au eliberat căile aeriene ale micuţului. De asemenea, l-au curăţat şi înfăşat în propriile lor tricouri. În plus, au monitorizat-o pe mamă şi au transportat-o pe jos, cu ajutorul unei tărgi, până la un punct de întâlnire cu primarul comunei Baru, Daniel Răducanu. Acesta a venit în sprijinul cuplului şi a pus la dispoziţia femeii şi nou-născutului o maşină de teren, cu care au fost duşi până la locul în care se afla ambulanţa.
Femeia şi băieţelul acesteia, de 2.700 grame, născut prematur, au ajuns în stare bună la spitalul din Haţeg, unde au fost preluaţi de medicii UPU.

One thought on “Bebeluş născut pe munte, salvat de pompieri

  • 2 august 2016 la 15:41
    Permalink

    Sa traiasca! Sa-i puna numele la copil Afin sau Zmeurel.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare