ActualitatePolitica si administratie

Bazin semiolimpic la Deva

Un bazin semiolimpic (foto) de înot va fi construit la Deva în baza unei fi­nan­ţări în sumă de 30 de mi­li­oane de lei asi­gu­rată din fonduri ale Minis­te­rului Dez­vol­tării, Lucrărilor Publice şi Adminis­tra­ţiei, a informat, marţi, ad­mi­nistra­ţia locală.
„Proiectul prevede construirea clă­dirii pro­priu-zise a bazi­nu­lui, alei caro­sa­bile, par­care şi spaţii verzi. Bazinul va putea fi folosit atât în scop didactic, de către elevii care vor să înveţe să înoate, dar şi în scop de agrement. (…) Ţinând cont de faptul că în municipiul Deva nu există un bazin de înot de mare capacitate, era ne­ce­sară reali­za­rea unei astfel de investiţii”, a declarat primarul localităţii, Florin Oancea (medalion).
Bazinul semiolimpic va avea şase culoare de înot şi dimensiunile de 25 metri x 15,4 metri. În zona etajului vor fi am­pla­sate tribune pentru spec­ta­tori cu o capacitate de 124 de locuri, o sală de forţă şi una pentru gimnastică ae­robică, vestiare.
În subsolul clădirii bazinului de înot se vor instala pompe de căldură, astfel încât jumătate din energia necesară funcţionării bazinu­lui de înot să poată fi obţinută din re­surse regenerabile.
Bazinul semiolimpic va respecta pre­vederile regulamentului Federaţiei Române de Nataţie şi Pentathlon Mo­dern pentru omologarea bazinelor din categoria bazine didactice. (A.N.)