Bazã Salvamont inauguratã la Râuşor

Cristina Ghenea

La finele săptămânii trecute, în staţiunea montană Râuşor, a fost inaugurată cea mai modernă bază Salvamont din Masivul Retezat (medalion). Investiţia, de peste un milion de lei, a fost finanţată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi de la Consiliul Judeţean Hunedoara.
Întinsă pe o suprafaţă utilă de 415 metri pătraţi, noua bază dispune de 14 locuri de cazare, o sală de curs, sală de mese, bucătărie, magazie de alimente şi echipament, punct medical, spălătorie, băi, garaj şi centrală termică proprie, toate acestea fiind puse la dispoziţia celor aproximativ 20.000 de turişti care vizitează anual Munţii Retezat. În cadrul bazei îşi desfăşoară activitatea o echipă a Serviciului Public Salvamont Hunedoara, care va putea fi solicitată de către turişti în vederea acordării primului ajutor sau a indicaţiilor în ceea ce priveşte traseele din Retezat.

Cinci din şapte, funcţionale

„În Masivul Retezat, sunt amplasate şapte asemenea refugii, pentru ca salvamontiştii să-şi poată desfăşura activitatea în toate punctele turistice importante ale judeţului Hunedoara. Nu am făcut rabat de la calitate în ceea ce priveşte investiţiile, pentru că este vorba de oameni care lucrează pentru salvarea vieţilor turiştilor”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara, prezent la inaugurarea obiectivului. Cele şapte baze şi refugii montane sunt instalate în zonele Râuşor, Poiana Pelegii, Stâna de Râu, Baleia, Paltina-Buta, Pietrele şi Bucura.
Construcţia primelor cinci refugii s-a încheiat, urmând ca ultimele două să fie date în folosinţă în acest an.

9 comentarii la „Bazã Salvamont inauguratã la Râuşor

 • 7 martie 2011 la 9:08
  Permalink

  De ce 415 mp .
  De ce aici ?
  Avem acces auto ,suntem departe de trasee ,de ce nu la Pietrele sau la Gentiana.
  Incepe Salvamontismul de “Cumetrie ”
  Apropo domnule Molot mai mergeti pe munte !

 • 7 martie 2011 la 9:33
  Permalink

  @nicolae: este o baza super echipata pregatita si pentru antrenamente, cursuri, etc; pentru a functiona o asemenea baza este obligatorie o sursa de curent permanenta si sigura; daca aceasta conditie ar fi indeplinita si la Pietrele sau Gentiana atunci comentariul tau ar avea sens;

 • 7 martie 2011 la 9:55
  Permalink

  Cursuri se pot face in orice sala fara investitii de la Raul de Mori la vale ,iar antrenamentele nu se fac la Rausor pe 415 metri patrati.
  Cine se scuza se acuza !(apropo cu sursa de curent “permanenta” si”sigura” ati pus cireasa pe tort :)))

 • 7 martie 2011 la 10:20
  Permalink

  eu am incercat o parere obiectiva (si bineinteles nu neaparat cea mai indreptatita!), sincera, fara ironii; nu ma scuz ca nu am de ce; comment-urile tale au deja tenta politica si nu am sa ma las atras in mocirla ta; have a nice day!

 • 7 martie 2011 la 10:30
  Permalink

  Ce are sula cu prefectura ???
  Ce are politica (Mocirla) cu subiectul ?Cand nu avem argumente acuzam :(((
  Orice investitie e buna ,dar locul ales are alte scopuri .Banii puteau fi folositi mai eficient pentru nobilul scop al Salvamontului.
  Punct .
  Have more nice days ! :)))

 • 26 mai 2013 la 17:53
  Permalink

  Am fost de 2 ori la Rausor, in martie si in 18 mai.
  Fratilor e super fain la Salvamont, am fost cu copiii si au facut parcursurile pe zonele de antrenament, a fost super fain. Carcotasii sa se abtina. Daca nu s-ar fi facut nimic ati fi comentat ca nu se face, daca s-a facut ceva de ce nu s-a facut in alta parte.
  Felicitari celor care s-au gandit sa investeasca la Rausor.

 • 1 septembrie 2018 la 11:16
  Permalink

  Cine mai e si Moloz asta, pardon Moloț, de vibe cu minciunile astea, de vorbeste el de renovarea punctelor salvamont, cand am auzit de Bucura ma bufnit rasul, pai mergeti sa vedeti constructia de acolo, care nu e, in schimb e oe hartie, au manacat banii si baietii tott cum pot se descurca.
  Rusine reprezentanților din CJ Hunedoara pentru minciuni si furt si fals.
  Realitatea e alta si e urata si grea pe munte.

 • 1 septembrie 2018 la 12:35
  Permalink

  Acest Molot este cel care a distrus economia judetului Hd. Este nasul militianului si sifonului de GOGA DAN IOSIF. Molot la uns sef ca altfel era tot palmas pina la pensie. Nu votati ALDE. ALDE =Molot.

 • 3 septembrie 2018 la 20:28
  Permalink

  duten plua mea gelule de kkt ce esti si tu si sifonul de frace . lasa ca ne vedem noi fatan fata

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare