ActualitateFlash

Bătută, sechestrată și aproape violată

Maximilian Gânju

Polițiștii hunedoreni au intrat peste in­di­vid în locuință, după ce i-au aflat identi­ta­tea, și l-au oprit. Judecătoria Hunedoara a emis un mandat de arestare preventivă în ca­zul suspectului.

I-a trimis un mesaj prietenei
Suspectul de 48 de ani, Claudiu Blăjan, a luat-o pe tânără cu forța dintr-un local din municipiul Hunedoara, a dus-o la el acasă și a încercat să o violeze. Polițiștii au intrat pes­te el în casă și au eliberat-o pe fată. Misiunea de salvare a tinerei n-a fost deloc ușoară pentru că martorii le-au polițiștilor spus doar o poreclă a bărbatului. „Poliția municipiului Hunedoara a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că în dimineața zilei de 24.09.2021, fiica sa, în vârstă de 19 ani, după ce a participat la un eveniment organizat în­tr-un local de pe raza municipiului Hune­doa­ra, a fost lipsită de libertate în mod ilegal și se află într-un apartament din municipiu. Re­clamantul a precizat că a fost anunțat tele­fonic de o prietenă a fiicei sale despre faptul că fiica sa este ținută împotriva voinței sale într-o locuință de pe raza municipiului Hu­ne­doara de un bărbat care s-ar fi oferit sa o con­ducă acasă, cu un taxi. În baza celor se­si­zate, polițiștii s-au deplasat în cel mai scurt timp la locuința bărbatului respectiv, pe care l-au identificat în persoana unui hunedorean în vârstă de 48 de ani (deși reclamantul a pre­cizat doar porecla acestuia) și au reușit să o elibereze pe tânără”, a informat IPJ Hu­nedoara.

Lovită fără milă
Fata a încercat să se împotrivească în mo­mentul în care și-a dat seama ca va fi dusă de suspect în locuință. „Persoana vătămată a refuzat să intre în interiorul locuinței băr­batului, context în care acesta a exercitat acte de violență asupra sa, conducând-o îm­po­triva voinței sale în locuință, unde a în­cer­cat să întrețină raporturi sexuale cu aceasta, însă nu a reușit întrucât persoana vătămată s-a împotrivit și a reușit să solicite prin me­saje ajutorul unei prietene, care i-a alertat părinții, iar aceștia au sesizat Poliția. Ca ur­mare a intervenției prompte la fața locului a polițiștilor, activitatea infracțională a băr­ba­tu­lui a fost stopată, iar fapta de viol nu a avut loc”, precizează sursa citată. Blăjan a fost încătușat și dus la sediul Poliției Hunedoara, iar victima eliberată din locuința acestuia. Fata va avea nevoie de circa 18-19 zile de în­grijiri medicale pentru a-și reveni, au stabilit medicii. Judecătoria Hunedoara l-a arestat pre­ventiv pe bărbat iar procurorii îl cer­ce­tează pentru tentativă la viol, pedepsită cu în­chisoarea de la 3 – 10 ani, și lipsire de li­ber­tate în mod ilegal, pedepsită cu închisoarea de la 1 – 7 ani. Blăjan a cerut să fie cercetat sub control judiciar, solicitare care i-a fost respinsă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.