FlashPolitica si administratie

Bãtãlie pentru pãmânt, în Consiliul Local Deva

Nicolle Ebner

Cu replici dure, nervi, argumente pro şi contra, spuse când pe tonuri ridicate, când cu ironie, consilierii locali din Deva au aprobat, după mai multe tentative eşuate, PUZ-ul (Plan Urbanistic Zonal), pentru construirea unui cartier de locuinţe, pe o suprafaţă de 12 hectare. Terenul a fost vândut de către administraţia locală, în urmă cu patru ani, unei societăţi.

Prefectura nu a avut câştig de cauză

Consilierii PSD, cărora li s-au alăturat şi Ana Mermezan (PRM) şi Florin Oancea (PNL) s-au opus acordării PUZ şi au propus, tot ieri, constatarea nulităţii absolute a contractului de vânzare-cumpărare, încheiat între municipiul Deva şi SC Sanca SRL, în 2006, şi reintrarea în proprietatea comunităţii a celor 12 ha de teren de pe strada Zăvoi. Reamintim că, HCL Deva de vânzare a terenului respectiv a fost atacată la acea vreme de Prefectura Hunedoara. Însă, prefectura nu a avut câştig de cauză, verdictul fiind emis în vara anului 2007. Însă, după asta, conducerea Primăriei Deva şi consilierii care au votat vânzarea terenului au început să bătătorească drumul la DNA Alba, deoarece procurorii au fost sesizaţi că terenul s-a vândut la un preţ subevaluat „În data de 4 iulie 2009, s-a împlinit termenul la care SC Sanca SRL trebuia să-şi îndeplinească obligaţiile stipulate în caietul de sarcini, în contractul de vânzare-cumpărare şi în declaraţia notarială, şi care nu a fost suspendat de nici o instanţă. Apreciem că firma care a cumpărat terenul a dat dovadă de rea credinţă”, a motivat consilierul PSD, Vasile Ţonea, propunerea grupului de aleşi locali. „Cine i-a împiedicat pe cumpărători să ceară eliberarea PUZ-ului pentru construirea cartierului de locuinţe?“, a argumentat şi consilierul Florian Ghergan.

„Dacă nu le dăm PUZ, le dăm apă la moară”

Nici consilierii PNL, susţinători ai proiectului iniţiat de primarul Mircia Muntean nu s-au zgârcit în argumente. „Conform legislaţiei, odată cu începerea cercetării penale privind legalitatea vânzării celor 12 ha de teren, s-a suspendat cursul celor 36 de luni stipulate în documentele oficiale. Deci, cererea SC Sanca SRL de obţinere a PUZ este în termen. Dacă respingem PUZ, îi dăm apă la moară să ne dea la rândul lui în judecată”, a replicat consilierul PNL, Doru Oană. „Domnul Ţonea nu se gândeşte şi la raţiunile economice, pe care le implică refuzul acordării PUZ. Ca să dăm în judecată firma, pentru constatarea nulităţii contractului, trebuie să plătim taxa de timbru, care este imensă, dacă ne gândim la valoarea contractului. Apoi, trebuie să dăm înapoi şi banii primiţi pentru vânzarea terenului, bani pe care nu-i avem la buget”, a completat consilierul PNL, Ioan David.

Proiectul iniţiat de primarul Mircia Muntean a fost adoptat fără probleme. Argumentele liberalilor au reuşit să-i convingă pe 12 din cei 19 aleşi locali prezenţi la şedinţa de ieri.

12 comentarii la „Bãtãlie pentru pãmânt, în Consiliul Local Deva

 • Acum se vede cine vrea cu adevarat binele devenilor si cine serveste interesele OCULTE ale primarului MIRCIA MUNTEAN . A reusit cu ajutorul PDL sa isi creeze o noua majoritate si sa isi treaca prin Consiliul local toate proiectele penale pe care le initiaza . Cei care s-au opus acum ca cele 12 ha. de teren vandute in urma cu patru ani sa revina la primarie , pentru ca apoi sa poata fi date cu titlu gratuit tinerilor care au fost deposedati de acele parcele , pentru a-si construi o casa , sunt urmatorii consilieri locali :

  PDL : OPRISIU CORINA , BORCA TIBERIU , KOVACS LADISLAU , BIRAU MIRCEA

  PNL : LAZAR DANIL , MORARU MARCEL , DAVID IOAN , OANA DORU , PANDURU CAROL , COSTA COSMIN , BORBEANU ALEXANDRU , CUIAVA DOREL , CHISOTA ROXANA

  PRM : MERZAN ANA

  Ei cred ca inca ne mai pot prosti spunand ca ne vor binele , noua muritorilor de rand .

 • Cu asa HAHALERE in consiliul local cum sa mearga treaba in oras . Astia is pusi numai pe capatuiala .

 • Acum sa vezi cum batatoresc drumul spre ALBA-IULIA dragalasii de consilieri in frunte cu maretul lor lider MIRCIA MUNTEAN .

 • S-o fi vazut pe vicesa Corinuta ( OoopsPrisiu )cat de cuminte statea langa primarele Muntean si vicele Costa , fiecare cu gandurile lor . Mircia Muntean cu dosarele de coruptie in calitate de ( inculpat ) in asteptarea deciziei instantei de judecata , Cosmin Costa se gandea la nevasta-sa ca-i lesbiana si ar mai face-o odata in trei ( dar fata lui Greti de la primarie este plecata in Italia ) iar Corinuta se gandea probabil la Baia Mare ( stie ea de ce dar nu vrea sa zica , lipsindu-i dealtfel si din CV acel aspect ).

 • Asa devenilor acum stiti ce ati ales in consiliul local .

  Cuiava Dorel -( consilier PNL ) un fochist la scoala generala Regina Maria , fost gardian la penitenciarul BARCEA si consilier personal al primarului Muntean Mircia

  Panduru Carol – ( consilier liberal ) sofer pe autobuz , revolutionar , spagar zic multi , informator si mai nou prieten cu primarul Muntean Mircia si imbarligati in tranzactii cu terenuri ( cazul SHELL ) dar si in gainariile din zona Pietei Centrale din Deva . Primarul Muntean a afirmat ca PANDURU este implicat in mafia pietelor . O sti el ceva sau l-o avea la mana CU CEVA .

  Ei si altii ca ei ne decid noua devenilor viitorul in acest oras .

 • Noutati : cica i-au dat afara din PNL pe toti cei care au votat demiterea unui viceprimar PNL si inlocuirea lui cu un viceprimar de la PDL . Ia aranjat Molotanu de ii ustura poponetul pe tradatori .
  Acum sa ii vad pe alde Panduru cu frate-su Moraru de la muzeu ce vor face fara functii si slujbe fffff bine platite .

 • Marcele dragule nu iti fa griji mari ca nu te lasa Lili . Te angajez la mine la Finante si asa vom putea sa servim impreuna zilnic cafeluta .Suna-ma cand te intorci de la FELIX . Te pup dulce . LILI

 • Lili draga nu vrei sa il angajezi si pe Costa Jr.la Finante ca tot ii plac lui chestiile alea in trei .

 • Ieri la 11 a fost iara la DNA Mircica. Ce imi pare rau ii ca fiica-mea si copii nu au nici o vina si traiesc un cosmar de cand Pinochio (ca minte cum respira)s-a bagat cu mafiotii si se drogheaza in Delta.
  De data asta nu stiu daca mai scapa.Spune ca doi din consilierii lui au inceput sa il dea in gat dar nu stie care.
  De aia a pus Viceprimar PD-L-ist si imparte prada cu ei ca sa treaca timpul si sa vina alegerile.
  Daca si Prefectura spune ca nu-i legala a dat de dracu!

 • ce cauta rebutul ala de mircea birau in functia de conslier local? un curvar, un fustangiu, umbla cu toate nespalatele din deva. saraca cristina, nevasta-sa, a aflat de aventurile lui murdare, si-a taiat venele, a vrut sa se omoare. ramanea fara mama o fetita de 6 ani din cauza acestui derbedeu si a nemerniciilor lui. mai nou face trafic de influenta in consiliul local ca sa aranjeze o firma de la care ia salariu fara sa fie angajat si fara sa munceasca o secunda la respectiva societate comerciala, sa ia in intretinere toate centralele termice de cartier din deva pentru a le retehnologiza si a le intretine, fara nici un fel de licitatie. sunt vecin cu ordinarul asta si cunosc toate faptele lui pe care le-am descris aici, sper ca in curand sa fie cercetat de DNA pentru astfel de mizerii, cat despre cum se poarta cu sotia lui Dumnezeu sa-i plateasca cat de curand.

 • cica inainte de a se inscrie in pdl mircea catalin birau se credea mare patron, si-a tras o firma in sediul centralei termice de langa strand. atat de bun a fost in afaceri incat a bagat-o in faliment inainte de a incepe activitatea. mai pe scurt, a inchis-o din lipsa de performanta. halal manager avem in consiliul local, pus mai nou in comisia pentru privatizare din cadrul primariei deva :)))))

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura