Bătălia pentru Colegiul Haţeg (IV)

26 noiembrie 2010 | 16 Comentarii | Publicat in: Editorial

În episodul de astăzi al analizei asupra candidaţilor înscrişi în cursa electorală pentru locul de deputat în Colegiul nr. 3 Haţeg, mă voi referi la reprezentanta Partidului Naţional Liberal, fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu.
Am precizat de la început că Mariana Câmpeanu, candidata PNL în aceste alegeri parţiale, este unul dintre cei patru competitori care pot câştiga bătălia electorală. Atuurile ei faţă de ceilalţi contracandidaţi sunt excelenta sa pregătire profesională, experienţa politică, dar şi cea din administraţie. Nimeni nu poate contesta prestaţia Marianei Câmpeanu ca ministru al Muncii, în Guvernul Tăriceanu. Şi ca să fiu sincer până la capăt, opinia mea este că a fost unul dintre cei mai buni miniştri din acel guvern. Deci, cred că ar fi un bun parlamentar din punct de vedere al contribuţiei pe care şi-ar putea-o aduce, în comisii şi în plen, la realizarea şi adoptarea legilor, îndeosebi a celor din domeniul său de activitate. Un alt avantaj al Marianei Câmpeanu rezidă din faptul că Ţara Haţegului (dar şi zona Călanului) este considerată un fief liberal. Şi normal ar fi ca toţi membrii şi simpatizanţii PNL să-l voteze pe candidatul acestui partid.
Ar fi frumos să fie aşa, dar din păcate pentru ea, în actualele condiţii, când gâlceava dintre liberalii hunedoreni este în toi, şansele acesteia să profite de voturile simpatizanţilor liberali şi chiar a unora din membrii acestui partid s-au diminuat. Reamintim doar că din această cauză – a gâlcevei prelungite dintre liberalii hunedoreni şi a faptului că actuala conducere a organizaţiei judeţene a PNL, dar şi cea de la centru, au decis să meargă pe mâna Marianei Câmpeanu la alegerile de la Haţeg, în dauna unui candidat local – PNL Hunedoara a pierdut doi importanţi membri, pe primarul Haţegului, Nicolae Timiş, şi pe cel al comunei Baru, Daniel Răducanu. Doi oameni care de ani buni îşi desfăşoară cu succes activitatea politică şi administrativă în Ţara Haţegului. Şi care, culmea, au devenit adversarii candidatei liberale în această bătălie electorală.
Cred însă că principalul dezavantaj al Marianei Câmpeanu faţă de adversarii săi nu pleacă de la faptul că o parte dintre voturile liberalilor se vor duce la Timiş şi la Răducanu, ci din realitatea că ea nu este om al locului. Iar de când cu alegerile uninominale – aşa „şchioape” cum sunt ele – electoratul preferă să pună ştampila pe un om de-al locului, cu gândul că acela oricum are mai mare interes să lucreze în Parlament pentru zona din care provine şi, în plus, îl întâlneşte mai des pe acasă, decât pe cel care locuieşte în Capitală.
Ca să închei, totuşi, într-o notă optimistă pentru distinsa candidată liberală, voi spune doar atât: curaj, doamnă, că niciodată nu se ştie de unde sare iepurele!

Loading...

Comentarii (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Petre Lupu 1 spune:

  Da, e corecta analiza ta. De ce ar avea ce suferit ziarul daca s-ar schimba garda la CJ ? Din multe motive. Cel mai important este cel financiar. Apoi, eu nu am spus ca ati disparea voi ca ziaristi. In nici un caz. Ar disparea ziarul.

 2. Eu spune:

  Fii serios Lupule. Asta ar insemna ca cei de la CJ cumpara toate ziarele si mesagerul are unic client CJ?

 3. Petre Lupu 1 spune:

  Nu, nu inseamna asta. Altfel se deruleaza sistemul, mai eu.

 4. Daniel Lacatus spune:

  În eventualitata în care va fi aleasă nu ştiu zău cât de des o voi vedea în acest colegiu. N-am înţeles niciodată de ce a trebuit să fie desemnat cineva de la capătul lumii, în judeţ chiar nu există liberali competenţi? Aş fi preferat pe cineva care cunoaşte bine zona şi este de-al casei.

 5. M. L. catre Petre Lupu 1 spune:

  Domnule Lupu 1 esti intr-o mare eroare. Daca ziarul nostru ar fi sa traiasca din banii de la CJ, era de mult oale si ulcele. Daca ai curiozitatea sa vezi de unde vine grosul publicitatii, cumpara un ziar si o sa te lamuresti. Publicitatea, in marea ei majoritate,
  ne vine de la companii private. Poate n-ai aflat dar ne-am schimbat si sediul, redactia functionand de ceva vreme in cladirea IPH, tocmai pentru a nu se mai produce confuzii. Si cu asta voi incheia aceasta discutie, indiferent ce crezi dumneata sau altii.
  Ca de obicei, iti doresc toate cele bune.

 6. Florea spune:

  Liberalii,bastinasi,ignora:”Sutor non ultra crepidam”.

 7. macris spune:

  la ti vazut de dimineta pe zamist cum se accelera, ce sume facea. Doamna Campeanu , care dincolo de culoarea politica , este femeie , ce vorbe ii adresa zamistu .ZAMULE nu te face bine nici spitalu , suno pe oana poate iti da o doza de ketamina … e pt vaci dar merge si la boi

 8. macris spune:

  Timis , fa ti un control , esty cam palid , , oare ti sau plecat PNL. CEL MAI PROST PRIMAR DE LA REVOLUTIE PANA IN PREZENT.DICTATOR CA SI TATICU SAU.

 9. ci spune:

  Decent si real. O observatie. Legaturile doamnei Mariana Campeanu cu zona sunt foarte stranse. De unde credeti ca vine numele Campeanu? Sotul doamnei este din zona, si ei tot vin aici an de an din 68 incoace.

 10. nelutu spune:

  Votati cu Mariana Campeanu,nu votati cu Timis,comisionarul intermediar !!Votati un om si un partid serios

 11. mirceacrisan spune:

  Acest mafiot de Timis macane mult si prost.Mariana Campeanu este o doamna nu se coboara la nivel acestui om care is imagineaza ca ar ajunge in Camera Deputatior.Nu a facut nimic de cand e primar,(in afara de spagi,fier vechi),doar inpins de la spate.Acuma nu se pot spune.Instruieste-ti oamenii sa aibe grija pe unde iti pun afisele,sa nu se mai atinga de ale celorlalti candidati.Te rog frumos !De unde ai atatia bani aruncati pe afise??

 12. mirceacrisan spune:

  Ultima data iti atrag la modul cel mai serios atentia !Sper ca nu esti chiar asa de inapoiat mintal sa nu pricepi

 13. dan.dan spune:

  hihihi….multi dintre cei care au postat comentarii la acest articol sunt niste catei plouati din trupa d-lui Sarpe Molot.ati primit ordin sa o aparati pe doamna Campeanu, desi nu cunoaste nici macar comunele si satele din colegiul in care candideaza.iar despre acest partid serios pe care il conduceti voi acum…pot sa spun ca a pierdut multi oameni importanti tocmai pentru ca voi nu stiti sa apreciati adevaratele valori si munca depusa de altii.sunteti penibili.sper sa castige d-l Timis si odata cu esecul d-nei Campeanu sa vina si demisia securistului Molot.bafta d-lui Timis !!!

 14. Johann spune:

  Din toate comentariile nu am inteles pina la urma ce doriti sa votati :un deputat in Parlament care prin profesionalism,verticalitate,onestitate verificate in activitatea de pina acum,isi poate aduce contributia personala la a misca lucrurile in directia buna pe termen mediu si lung sau o “bona” cu care sa va plimbati de mina zilnic prin Hateg,Calan sau Tinutul Padurenilor.Sa votati cu minte ! Dumnezeu sa va ajute,dar mai ajutati-va si dumneavoastra !

 15. ion spune:

  PDL-isti sunt animale si nu au nimic comun cu oamenii.

 16. Dorin spune:

  Ha,ha,ha..luati aminte !un citat celebru de la ion citire :PDL-isti sunt animale si nu au nimic comun cu oamenii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Patru popicari de la Petrila, la naţională

Dorin Virgil, Ioan Hordilă, Marius Codarcea şi Marian Bălan se vor prezenta în cantonamentul de pe data de 3 ianuarie...

Bercea, dosar penal „spălat” cu premii de excelenţă

Omul de afaceri petroşănean, Emil Bercea (foto), a fost scos de sub urmărire penală, după ce procurorul care se ocupa...

Nu suntem stăpâni pe soarta noastră…!? (VIII)

Iată prezentarea ultimei părţi a raportului despre România, scris de dr. George Friedman, directorul executiv al companiei de expertiză internaţională...

Închide